Jevgeni Terentjev lihvib Sillamäel uut pärli

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval toimunud Eesti meistrivõistlustel võitis 15aastane Jekaterina Mirotvortseva naiste 3000 meetri käimises kindla esikoha. 
MARKO MUMM/kergejõustikuliit
Pühapäeval toimunud Eesti meistrivõistlustel võitis 15aastane Jekaterina Mirotvortseva naiste 3000 meetri käimises kindla esikoha. MARKO MUMM/kergejõustikuliit Foto: Põhjarannik

Sillamäe Kalevi kogenud kergejõustikutreener Jevgeni Terentjev näeb 15aastaselt Eesti täiskasvanute rekordeid käimises purustava Jekaterina Mirotvortseva iseloomus mitmeid sarnaseid jooni tema senise tuntuima õpilase Anna Iljuštšenkoga, kelle nimel püsib tänaseni rahvusvahelisest klassist Eesti kõrgushüpperekord.

Nädala eest 3000 meetri käimises Eesti täiskasvanute siserekordi püstitanud 15aastane Sillamäe tüdruk Jekaterina Mirotvortseva tuli sel pühapäeval samal alal ka ülekaalukalt Eesti täiskasvanute meistriks. Tulemus 14.19,87 jäi küll värskele rekordile paarkümmend sekundit alla, kuid võit oli siiski veenev − lähim konkurent, 21aastane Anna Tipukina Kohtla-Järve klubist Atleetika oli 50 sekundi võrra aeglasem.

Tubli nii trennis kui ka koolis

Naiste käimine on Eestis taandunud suuresti vaid Ida-Virumaa alaks. Ka kõik üheksa Eesti sisemeistrivõistlustel osalenut esindasid Ida-Virumaa kergejõustikuklubisid. Pronks kuulus Mirotvortseva klubikaaslasele Sillamäe Kalevist, 18aastasele Angela Mandelile, kes oli võitjast rohkem kui minuti võrra aeglasem.

Mirotvortseva tulemused on hüppeliselt paranenud viimase aasta jooksul, näiteks 3000 meetri käimises on tema rekord paranenud rohkem kui minuti võrra. "Tema areng on olnud tõepoolest silmapaistev, aga selle taga on olnud suur töö. Ta on hästi usin ja püüdlik. Ja samal ajal on ta koolis ka väga tubli. Räägib nii eesti kui inglise keeles," kiitis teda treener Jevgeni Terentjev. Tema sõnul on Mirotvortseva oma iseloomu ja töötahte poolest väga sarnane Eesti kõrgushüpperekordi 1,96ni viinud Anna Iljuštšenkoga, kes alustas Sillamäel treenimist samuti tema juures.

"Pärast Eesti meistrivõistlusi ütlesin talle, et nüüd on üks puhkepäev, aga täna ta juba helistab mulle, et ta tuleks ikka trenni," rääkis Terentjev eile Mirotvortseva harjutamise innukusest. "Ütlesin, et puhata on ka vaja."

Väga nõudlik ala

Terentjev nõustub, et käimine ei ole kaugeltki kõige populaarsem kergejõustikuala ning sellega tegelejate ring Eestis on väike. "Noori on selle ala juurde küllaltki keeruline ligi tõmmata, sest osa isegi näitab näpuga käijate pihta, justkui see polekski õige sport. Tegelikult on käimine väga tehniline ja tugevat vastupidavust nõudev ala, kus tuleb samas kogu distantsi jooksul säilitada külma pead, et mitte teha jooksusamme, mis toovad kaasa diskvalifitseerimise," rääkis ta, lisades, et Mirotvortsevale meeldibki see just tehniliste nüansside tõttu.

Käimise kõrval on 15aastane Mirotvortseva edukalt tegelnud ka hüppealade ja pikamaajooksuga. Näiteks mullusel Paide-Türi rahvajooksul sai ta naiste arvestuses kolmanda koha − Kohtla-Järve imetüdruku Luna-Aleksandra Lagoda ning Eesti ühe parema kesk- ja pikamaajooksja Kelly Nevolihhini järel.

Praegu keskendub Mirotvortseva treeneri sõnul eelkõige käimisele. Alanud aasta üks eesmärke on pääseda suvel Ungaris toimuvatele kuni 18aastaste Euroopa meistrivõistlustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles