Iisakus sünnib korvpalliakadeemia

Külli Kriis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keio Kuhi (vasakult), Reinar Hallik ja Jaanus Liivak on täis usku, et korvpalliakadeemia loomine õnnestub.  

MATTI KÄMÄRÄ
Keio Kuhi (vasakult), Reinar Hallik ja Jaanus Liivak on täis usku, et korvpalliakadeemia loomine õnnestub. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Alutaguse vallavolikogu toetas eile 14 poolthäälega Iisaku gümnaasiumi ümbersündi Reinar Halliku korvpalliakadeemiaks; õpilaste värbamist kogu Eestist alustatakse lähiajal. 

Veel kaks kuud tagasi oli Alutaguse vallavolikogu Iisaku gümnaasiumi gümnaasiumina jätkamise suhtes üsna skeptiline − väheseid õpilasi (praegu 22) ja nende arvu jätkuvat langustendentsi arvestades kalduti pigem põhikooli poole, vaagides pigem seda, kas gümnaasiumiosa sulgeda kohe ja korraga või järk-järgult, lastes praegustel õppuritel kool ära lõpetada.

Kool ja kogukond toetasid gümnaasiumi jätkamist ja arendamist nii tuliselt, et otsustati vähemalt võimalusi otsida. Vallavalitsuse tellitud arengukontseptsioonidest jäi sõelale Reinar Halliku korvpallikooli arendamine Reinar Halliku korvpalliakadeemiaks. Eile kiitis vallavolikogu selle mõtte heaks (14 saadikut poolt, kaks vastu, üks ei hääletanud).

Eestvedajatel on usku ja indu

"Gümnaasiumiastme säilitamine on valikuvõimalus," viitas volikogu haridus- ja kultuurikomisjoni esimees Annely Oone, et volikogu peab otsustama, kas investeerida haridusse ja lastesse või pigem asfalti ja betooni. "Transpordivõimalused valla lõunapoolse osa ning Jõhvi ja Kohtla-Järve vahel pole aastatega sugugi paranenud; ei ole normaalne, et laps peab iga päev 45 kilomeetrit kooli sõitma. Majutusvõimalusi pole ei Jõhvis ega Kohtla-Järvel; meil on need mujalt siia kooli tulevatele lastele olemas."

Aastapäevad tagasi Iisakus omanimelise korvpallikooli asutanud Reinar Hallik ütles volikogu ees seistes, et koolil on üle ootuste hästi läinud: "Poisid käivad trennis ja neil silmad säravad."

Korvpalliakadeemiat võtab Hallik kui väljakutset: "Olen akadeemiale ise ka mõelnud, aga ei osanud oodata, et see nii kiiresti tuleb. Kui minult küsiti, kas olen valmis seda vedama, kulus mul poolteist minutit, et "jah" öelda."

Eesti korvpalliliidu peasekretäri Keio Kuhi sõnul on Ida-Virumaa neile alati oluline olnud, nüüd nähakse võimalust siin ka päriselt midagi ära teha.

"Teil on olemas inimressurss ja tahe seda asja edasi ajada. Korvpalliliit on valinud strateegilised regioonid, kus valime välja partnerid, keda hakata toetama," viitas ta liidu tugevale toetusele.

Reinar Halliku kõrval on teinegi treener täis hakkamist Iisakus noortega tegelema hakata − Jaanus Liivak.

"Näen siin võimalust suurele Eesti piirkonnale jälle korvpallielu sisse puhuda," ütles ta.

 Õppurite värbamine algab lähiajal

"Kui palju lapsi praegu trennis käib?" küsiti saadikute seast.

19 3.-5. klassi ja 17-18 6.-12. klassi õpilast.

"Kuidas kavatsete mujalt Eestist gümnasistid siia saada?"

Reinar Hallik lubas kõik koolid läbi sõita, suhelda laste, treenerite ja lastevanematega. Värbamistöö alles algab, sest kuni polnud volikogu otsust, ei julgetud päriselt loota, et akadeemia ikka tuleb.

Perspektiivist ei söandanud Hallik numbrite keeles rääkida: "Raske hinnata, kui palju lapsi tuleb, aga kindlasti neid tuleb. Ma näen sellel asjal potentsiaali."

Volikogu võttis vastu protokollilise otsuse, milles korvpallikallakuga kooli kasuteguritena tuuakse välja jätkusuutliku keskharidust pakkuva õppeasutuse säilimine ja atraktiivsemaks muutumine, aleviku igapäevaelu elavnemine tänu noorsportlaste tulekule ning see, et Alutaguse vald saab endale tugeval tasemel korvpallimeeskonna.

Volikogu otsustas jätkata Iisaku gümnaasiumi tegevust gümnaasiumiosaga uute valikainetega, sealhulgas korvpalli arendamisega. Gümnaasiumile tehti ülesandeks töötada koostöös Reinar Halliku korvpallikooli ja vallavalitsusega välja Iisaku gümnaasiumi arengukava.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles