Laatsaretiks muutunud Trans püsib liidrite kannul

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullustest medalivõitjatest on Transil tänavu õnnestunud viigipunkt kätte saada Nõmme Kaljult. Laupäeval minnakse vastamisi valitseva meistri Tallinna Floraga.

MATTI KÄMÄRÄ
Mullustest medalivõitjatest on Transil tänavu õnnestunud viigipunkt kätte saada Nõmme Kaljult. Laupäeval minnakse vastamisi valitseva meistri Tallinna Floraga. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Pärast hooaja esimest kaotust 0:5 Tallinna FCI Levadiale naasis Narva Trans teisipäeva hilisõhtuse 2:0 võiduga Viljandi Tuleviku üle taas võidusoonele ja püsib meistriliigas liidrite kannul.

Transi peatreener Adjam Kuzjajev tõdes, et praegu on  üks meeskonna murekohti väravaolukordade kehv realiseerimine. Kuigi viieväravaline kaotus Levadiale näib numbriliselt hävinguna, ei jäänud mängupildi poolest Trans ühele tänavuse hooaja meistritiitli põhifavoriidile sugugi palju alla. Põhiline vahe oli, et Levadia kasutas oma võimalused ära, Trans mitte.

Viis meest palavikus

Ka teisipäeva õhtul koduväljakul toimunud kohtumises Viljandi Tulevikuga oli narvalastel ilmne ülekaal ja nad suutsid tekitada vastase värava all ohtralt ohtlikke olukordi. Kuid kohtumise avavärav sündis alles esimese poolaja viimasel minutil, kui Viktor Plotnikov suunas nurgalöögist tulnud palli osava kannalöögiga värava eesnurka. Teise poolaja alguses õnnestus Transil Tuleviku kaitsjad segadusse ajada ja väravast kuue-seitsme meetri kaugusel vastaste väravavahiga silmitsi jäänud Dmitri Barkov sai rahulikult palli endale ette sättida, et see väravasse koksata.

Mängule Levadiaga jättis oma pitseri ka see, et viit mängijat tabas enne mängu palavik. Kaks põhimeest − Dmitri Prošin ja Deniss Poljakov − pididki tähtsa mängu vahele jätma. "Kõigele vaatamata ei oleks me skooriga 0:5 tohtinud mingil juhul kaotada," ei hakanud Kuzjajev suurele kaotusele vabandusi otsima. "Pärast mängu oli meil tõsine jutuajamine ja loodetavasti oli sellest kasu."

Kohtumist Tulevikuga mõjutasid ka ilmaolud. Kui päeval sulatas kõvasti, siis õhtul pool üheksa alanud kohtumise alguseks oli Fama staadioni kunstmuruväljak muutunud liuväljaks. "Sellisel platsil on kaitsta ikka kergem kui rünnata. Aga sellegipoolest tunnustan ma Viljandi Tulevikku hea mängu eest. Olgugi et nad on praegu tabeli teises pooles, ei ole neilt punktide kättesaamine ühelegi meeskonnale kerge ülesanne."

Ammuoodatud plusskraadid

Kuzjajev, kes on ka ise külmetunud ja võidelnud mitu päeva palavikuga, tunneb rõõmu, et lõpuks ometi on õues püsivalt plusskraade oodata. "Meil on vaja oma mängu parandamiseks teha väljakul väga palju taktikalist tööd. Miinuskraadide käes pole mõistlik sellega pikalt õues tegelda, kuna nii võib taas palju mängijaid rivist välja langeda. Ainuüksi tahvli peal nuppe liigutades aga taktikalisi liikumisi ei omanda. Neid on vaja suurel väljakul harjutada," sõnas ta.

Eeloleval laupäeval mängib Trans Tallinnas valitseva meistri Floraga. "Uurin just videotelt hoolega nende tänavusi mänge," rääkis Kuzjajev eile pärastlõunal. "On teada, et nad mängivad kiire tempoga ja on väga head palli äravõtmisel. Meid ootab väga raske mäng, kuid kindlasti läheme andma lahingut, sest me oleme suutelised nendega võrdselt mängima."

Kuzjajevi sõnul on positiivne, et hooaeg algas ka teises liigas, kus mängib Transi duubelmeeskond, kus tuumiku moodustavad klubi oma noored kasvandikud. "Nendele on see hea võimalus end meeste mängus näidata ja paremaid neist kavatsen kasutada ka meistriliiga mängudes," ütles Kuzjajev, tuues näiteks kaitsja Maksim Tšerezovi, kes pääses mõneks minutiks platsile ka näiteks viimases kohtumises Tuleviku vastu.

Trans on kogunud kuuest mängust 13 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles