JUHTKIRI: Vorm on tähtis, kuid sisu tähtsam

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Kui Jõhvi saab oma tahtmise ning riik annab rahastuse ka teise põhikooli renoveerimiseks, tähendab see, et kõik valla haridusasutused (välja arvatud huviharidus) saavad nüüdisaegseks ning tänapäeva nõuetele vastavaks.

Kõigepealt renoveeriti põhjalikult kutsehariduskeskus, seejärel ehitati uhiuus gümnaasiumihoone, praegu on renoveerimisel vene põhikool. Võib öelda, et Jõhvi hariduselus pole nii häid aegu eriti olnudki, kus omavalitsus saab järjestikku kõik hooned korda.

Muidugi on suur asi, kui siinsed lapsed saavad õppida tänapäevastes tingimustes, kus on järgitud kõiki nüüdisaja tervise- ja ohutusnõudeid.  Omanikule pole ilmselt vähetähtis ka koolimajade ülalpidamiskulude kokkuhoid.

Ent olulisem on siiski selle õppe kvaliteet, mida uutes ja moodsates koolimajades antakse. See, kas Jõhvis saadud haridus on konkurentsivõimeline, hea mainega ning vastab regionaalkeskuse staatusele. Sest lõppude lõpuks on see pagas, mille lapsed täiskasvanueluks siit kaasa saavad. Paraku on moodne õpikeskkond vaid üks eeldusi selleks, et lapsed hea hariduse saavad. Näiteks võib see lihtsustada heade pedagoogide leidmist ning olla üks argument vanematele kooli valikul. Ent lõppude lõpuks on määrav ikkagi sisu.

Mida vähemaks jääb meil lapsi, seda tihedam on konkurents haridusturul ja selge on see, ka koolide arv peab seetõttu vähenema.  Karm reaalsus on see, et selles ellujäämisvõitluses saab haridusasutuse maine küsimus olema määrava tähtsusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles