JUHTKIRI Riigikogus juba puhkus käes?

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Vaadates, kuivõrd töövaeselt on möödunud maikuu riigikogus, jääb mulje, et rahvasaadikud on oma ligemale kahe ja poole kuu pikkust suvepuhkust otsustanud veelgi ettepoole nihutada.

Hinnake ise. Eile kestis istung 12 minutit, sest infotunnis ei olnud ühtegi arupärimist. Eelmine nädal oli istungitevaba. Enne seda tuli terve nädala peale istungite aega kokku 10 tundi. Ehk vaid pisut rohkem kui tavainimene teeb töötunde ühes päevas.

Arusaadav, et riigikogu ei tööta ainult suures saalis. On ka komisjonide istungid, fraktsioonide koosolekud, kohtumised valijatega ja kõik muud parlamenditööle omased tegevused.

Ent parlamendi sisulist tööd paistab viimastel kuudel väga vähe välja. Eelnõusid jõuab suurde saali vähe. Isegi opositsioon ei viitsi enam võimuerakondi arupärimistega eriti torkida.

Kõrvaltvaatajale jääb mulje, et parlamendierakonnad ootavad juba istungite perioodi lõppu. Suuremaid algatusi enam ei tule. Pigem mõeldakse oma pikale hingetõmbepausile, et koguda jõudu järgmise aasta märtsis toimuvate riigikogu valimiste kampaaniaks, mis tõmmatakse ilmselt täistuuridel käima sügisel.

Inimlikult võib üle kolme aasta riigikogus olnud seltskonna tüdimusest ja apaatiast aru saada, aga samas tekitab selline töösse suhtumine tavakodanikes arusaamatust. Selle taustal võib uskuda Ida-Virumaalt Pagarilt pärit riigikogu liiget Krista Aru, kes on tunnistanud, et nii mugavat töökohta kui praegu pole tal elus kunagi varem olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles