JUHTKIRI: Kuidas jääda pildile?

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Tundub, et tänavune turismisuvi oli Ida-Virumaa jaoks märgiline. Eelkõige selle tõttu, et oluliselt kasvasid just Eesti teistes piirkondades elavate inimeste huvireisid siia. Kui muidu on välisturistide arvu kasv, eelkõige ida poolt, varem olnud pidev, siis siseturisti siia meelitamine on läinud vaevaliselt.

Aga see aasta on olnud mitmes mõttes maakonna jaoks märgiline ning meist on positiivses võtmes räägitud juba pikemat aega. Suurim siseturismi katalüsaator oli kahtlemata menulavastus "Kremli ööbikud", mis tõi Narva tuhandete kaupa inimesi üle Eesti. Ja muidugi, kui tuldud siia juba Pärnust või Haapsalust, siis kasutati juhust, et siin veidi pikemalt peatuda ja ringi vaadata. Sel ajal oli kuulda ka majutuskohtade puudusest maakonnas.

Ka presidendi kümnepäevane töösessioon maakonnas andis ainest hoida maakonda üleriigilises meediapildis. Ja suuri üritusi on tulemas veelgi.

Tänavune aasta võib osutuda murranguliseks Ida-Viru maine jaoks, mille parandamise nimel ju nii palju aastaid vaeva on nähtud. Siia on tänavu saabunud tuhandeid inimesi, kes kunagi pole Narva või Ida-Virumaale sattunud või on seda teinud väga ammu. Isiklik positiivne kogemus on aga kõige mõjusam relv eelarvamuste ja müütide hajutamiseks. Ja need inimesed, kes siin käisid, on meie Ida-Virumaale ka elavaks reklaamiks, kui nad siit koju naasevad. Seda olukorda tuleb osata nüüd ära kasutada: positiivselt pildile pääsemisest on vähe, tähtis on sinna ka püsima jääda. Trumbid on meil head, sest Ida-Virumaa on mitmekesisem ja värvikam maakond kui ükskõik milline teine Eesti piirkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles