Max Kaur, kust võtate, et Ida-Virumaal suletakse ülikoolide kolledžid?

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi abivallavanem Max Kaur. PEETER LILLEVÄLI
Jõhvi abivallavanem Max Kaur. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Keskerakondlasest Jõhvi abivallavanem Max Kaur väitis ärimees Nikolai Ossipenko ajalehes Panorama, et Tartu ülikooli Narva kolledž ning Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledž on kavas sulgeda. Tema enesekindel väide oli, et kellegi jaoks pole enam saladuseks, et need kolledžid tahetakse kinni panna.

Sellest Max Kauri avaldusest oli eriti nördinud Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledži arendusdirektor Mare Roosileht, kes kirjutas sotsiaalmeedias, et sellised kuulujutud teenivad vaid omakasupüüdlikke eesmärke. Reede hommikul Virumaa kolledžit külastanud peaminister ja Keskerakonna esimees  Jüri Ratas tunnustas Põhjarannikule antud lühiintervjuus kolledžit ja leidis, et seda õppeasutust tuleb hoopis tugevdada.

Põhjarannik küsis Max Kaurilt, kus ta võttis, et Ida-Virumaal asuvat kaks kolledžit on kavas sulgeda? Tema vastus oli selline:

"Lihtsalt ma kuulsin raadiost ühe rektori, vist Jaak Aaviksoo mõtet, et nad tulevikus ei näe niisugustel kolledžitel tulevikku. Võib-olla oli see ka lihtsalt visioonina öeldud. Aga minu olulisem mõte oli tegelikult see, et meie unistus on tuua Jõhvi mõne kõrgkooli filiaal. Tahan sellel teemal ka rahandusministriga rääkida. Jõhvi on ju keskus ja meil on intelligentne linn, nii et kõrgkool võiks siin olla küll. Näiteks kunstiakadeemia, miks mitte?"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles