Ida-Virumaa spaahotellid täienesid noorte spetsialistidega

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Marideli õpilased sooritasid kutseeksami oma kooli seinte vahel edukalt.
Marideli õpilased sooritasid kutseeksami oma kooli seinte vahel edukalt. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kolmapäeval tegid Marideli erakooli õpilased esimest korda oma õppeasutuse seinte vahel kutseeksamit. Kõik koolilõpetajad tulid neile antud ülesannetega suurepäraselt toime ning Ida-Viru spaahotellid ja ilusalongid said juurde uusi kvalifitseeritud töötajaid.

Töökohapõhise õppe projektis PRÕM osalev erakool Maridel on juba välja koolitanud mitukümmend noort teenindusvaldkonna spetsialisti, kuid esimest korda sooritasid nad kutseeksamit Jõhvis.

"11 inimest läbis poolteist aastat kestnud spaateenindajate kursused," ütles Marideli direktor Marina Kulkova. "See on juba kolmas selliste spetsialistide rühm, keda õpetasime riikliku õppekava järgi. Varem tegid nad vaid koolisiseseid eksameid, ent 2017. aasta 1. septembrist seadus muutus ning nüüd on nad kõik kohustatud sooritama riikliku kutseeksami. Haridusdokumenti, mille meie lõpetajad saavad, tunnustatakse kõigis Euroopa riikides."

Eksami esimene osa koosnes testidest ning näo- ja jalahoolduse protseduuridest ning toimus oma kooli seinte vahel. Teine osa sisaldas mitmesuguseid hooldusprotseduure ning korraldati Narva-Jõesuu ja Toila spaahotellis. Kõik eksami sooritanud pälvisid kõrgeima hinde ning selles on oma osa kahtlemata ka rühmajuhendajal Aleksandra Bartšanil.

Ida-Viru spaakeskused said juurde uusi kvalifitseeritud töötajaid: kuna suurema osa ajast viibisid õpilased töökohapõhisel praktikal, ei jäänud nende pingutused märkamata ning kõik praktikandid said juba õpingute ajal tööpakkumise.

"See teeb rõõmu, sest projekti peaeesmärk ongi ju, et noored meistrid saaksid valitud erialal oma oskusi lihvida, ettevõtetel aga oleks võimalus tulevastele töötajatele silm peale panna," rõhutas Kulkova.

Tema sõnul on spaateenindajate eriala nõutud ning seda omandada soovijaid jagub samuti: projekti tingimused ei näe ette üksnes töökohapõhist õpet, vaid ka õpilastele minimaalse töötasu tagamist, neile aga, kes alustavad nullist, on sellist töökohta raske leida. 

Jaanuaris alustas Maridelis õpinguid uus rühm − 24 inimest.

"Õpe toimub riikliku kava järgi ning on tasuta, seepärast täituvad kohad kiiresti," tõdes Kulkova. "Praegu on meie partnerid peale Narva-Jõesuu ja Toila spaahotelli veel hotellid Meresuu ja Noorus ning mõned Tallinna ja Ida-Virumaa ilusalongid. Järgmist õpperühma hakkame moodustama oktoobris − meie kooli PRÕMi projektis osalemise lepingut pikendati 2022. aastani."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles