Ida-Viru vutiklubi kindlustas neljanda koha, mis võib tuua 200 000 eurot

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bermudalane Dante Leverock on sel hooajal löönud meistriliigas Narva Transi kasuks 8 väravat, mis on keskkaitsja kohta vägagi soliidne näitaja. MATTI KÄMÄRÄ
Bermudalane Dante Leverock on sel hooajal löönud meistriliigas Narva Transi kasuks 8 väravat, mis on keskkaitsja kohta vägagi soliidne näitaja. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Rahvuste poolest rikas  Ida-Viru parim vutiklubi Narva Trans alistas kolmapäeva õhtul Eesti meistriliigas Tallinna Kalevi 3:2 ja kindlustas endale tänavu neljanda koha, mis annab suure tõenäosusega võimaluse mängida järgmisel aastal ka eurosarjas ja toob klubi kassasse ligikaudu 200 000 eutot.

Et esikolmikus on vaid pealinna meeskonad, siis võib Narva Transi pidada ka Eesti tänavuse aasta provintsimeistriks jalgpallis, sest kõigi teiste Eesti linnade meeskonnad jäävad kaugele selja taha.

Kui valitsev meister Tallinna Flora ei suutnud eelmises voorus Tallinna Kalevist jagu saada, siis Transi jaoks arenes mängu käik sama vastasega kolmesaja poolehoidja ees Fama staadionil suurepäraselt. Avapoolaja 34. minutil lõi oma selle hooaja esimese värava pikka aega vigastuse tõttu rivist väljas olnud keskkaitsja Nikita Savenkov. Pärast vaheaega kindlustas edu Vadim Mihhailovi tabamus.  Kui 84.  minutil lõi Briti kodakondsusega  Bermuda keskkaitsja Dante Leverock skooriks 3:0,  näis mäng kindlalt tehtud olevat.

Ent suures eduseisus muutus Transi mängule keskendumine lõdvemaks ja vastane karistas selle kiiresti ära. Esmalt tuli hooletu tagasisöödu tagajärjel Kalevilt esimene vastuvärav ja kohtumise neljandal lisaminutil teinegi. Kolme punkti teenimisel saigi lõpuks otsustavaks Dante Leverocki poolt löödud värav, mis oli talle tänavu Eesti meistriliigas juba kaheksas.

Viis vooru enne hooaja lõppu on Trans  kogunud 58 punkti. 16punktiline edu lähima jälitaja Paide ees tähendab, et enam pole jäänud isegi teoreetilist võimalust, et Ida-Viru parim jalgpalliklubi tänavu neljandast kohast tahapoole langeks. Medalikohale tõusmise võimalused on samas õhkõrnad, kuna kolmandal kohal oleval Tallinna FCI Levadial on 11 punkti rohkem.

Narva Trans oli  Eesti meistrisarjas nii heal kui neljandal kohal viimati 2012. aastal. Sel hooajal on Transi koosseis erinevatest riikidest pärit mängijate poolest olnud eriti kirju: seal mängivad või on mänginud nii Eesti, Venemaa, Suurbritannia Elevandiluuranniku, Brasiilia, Ukraina, Albaania kui Kosovo kodakondsed. Meeskonna peatreener on alates augusti keskpaigast türklane Cenk Özcan, kelle juhendamise ajal pole Narva meeskond kaotanud kaheksast meistriliiga kohtumisest ühtegi: kuue võidu kõrval on tehtud kaks viiki.

Järgmisel aastal eurosarja pääsemiseks ja sellega kaasneva 200 000 euro teenimiseks ei tohik järgmisel kevadel  Eesti karikavõitjaks tulla ükski Transist meistrisarjas sel hooajal  tahapoole jääv  meeskond. Karikasarjas on 8 parema hulka jõudnud Trans ise ja esikolmiku meeskondadest Nõmme Kalju ja Levadia, kes lõi 1/8 finaalis konkurentsist välja Tallinna Flora.

Meistriliiga tabeliseis viis vooru enne hooaja lõppu

1.  Nõmme Kalju  77

2. Tallinna Flora 70 

*

3. Tallinna Levadia 69

4. Narva Trans 58

5. Paide linnameeskond 42

6.  Tartu Tammeka 41

7. Viljandi Tulevik 26

8.Tallinna Kalev 23

9. FC Kuressaare 14

10. Pärnu Vaprus 13

*

* Flora ja Vaprus on pidanud teistest ühe mängu vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles