Kohtla-Järve metsapargis valmis 6 kilomeetrit kergliiklusteid

Irina Kiviselg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsjavalminud Metsapargi terviserajal oli reedel  liikujaid vaatamata tugevale vihmasajule. PEETER LILLEVÄLI
Äsjavalminud Metsapargi terviserajal oli reedel liikujaid vaatamata tugevale vihmasajule. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Reede südapäeval avati Järve linnaosa metsapargi ligikaudu 6 kilomeetri pikkune kergliiklusteede võrgustik. Vaatamata sellele, et oli tööpäev ja sadas vihma, oli pidulikule avamisele kogunenud ligi kolmsada inimest.

Enamiku kohaletulnutest moodustasid slaavi põhikooli õpilased, aga oli ka sportlike eluviiside harrastajaid ja lapsevankriga emasid, keda vihm sugugi ei heidutanud − põhiline on end ilmale vastavalt riidesse panna.

"Kui ilm alt poleks vedanud, oleks rahvast kindlasti palju rohkem tulnud," usub Kohtla-Järve abilinnapea Vitali Borodin. "Mina isiklikult veendusin selles juba eile, kui me koos ehitajatega kontrollkäiku tegime ja siin hulgaliselt jalutajaid nägime. See kinnitab, et meie pingutused ei ole olnud asjatud − nii teed kui ka spordiplats on linlaste seas juba populaarsed."

Varakevadel alanud kergliiklusteede rajamine läks koos käibemaksuga maksma 580 000 eurot. Võimlemislinnak läks maksma 36 000 eurot. Kavandatud koerte harjutusväljak jääb sel aastal tegemata, sest selle tegija leidmiseks korraldatud hanked nurjusid.

Tänasid ehitajaid

Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko ja objektil töid teinud firma YIT Infra Eesti esindajad lõikasid läbi sümboolse lindi. Tänati ehitajaid ning sooviti linlastele tervist ja meeldivat ajaveetmist uutel kergliiklusteedel.

Pingid ja prügikastid paigaldati metsaparki vahetult enne avamist ning neid tuleb veel juurdegi.

"Kahjuks pole veel kõike valmis jõutud, kuid ehitajad lubasid, et teevad peagi kõik lõpuni," rääkis Vitali Borodin. "Plaan näeb ette 64 pingi ja 32 prügikasti paigaldamist. Loodan, et sellest piisab, et jalutajad pargi territooriumi ära ei risustaks. Muutsime projekti veidi, et pinke vandaalide eest paremini kaitsta."

Algus on tehtud, lubatakse jätku

Üle kuue kilomeetri kergliiklusteid ja väike plats ühes treeninguseadmetega on alles esimesed objektid nendest, mis linnal on kavas ligikaudu 70 hektari suurusesse parki aegamööda rajada. Avamisel viibinud linlased pärisid Vitali Borodinilt, millal võib projektile jätku oodata.

"See tuleb kindlasti. Ma loodan, et saame juba järgmisel aastal lõpetada valgustuse rajamise − praegu on see olemas vaid piki Metsapargi tänavat, kuid on selge, et see on vajalik kogu kergliiklusteede võrgustiku ulatuses. Kavatseme teha ka koertele mõeldud platsi. Tuleva aasta linnaeelarve kavasse on vajalikud investeeringusummad kantud ning kui linnavolikogu selle muutusteta vastu võtab, siis jätkuvad tööd pargis kindlasti. Tulevikus kavatseme aegamööda ellu viia ka ülejäänud ideed: teha siia mitu aktiivse puhkuse ala, jalgpalliväljaku, võrkpalliplatsid, rulapargi, kelgumäe ning suuremate ürituste läbiviimise platsid kuni parkla ja välikäimlateni välja."

Linlased kasutasid juhust ning esitasid linnapeale ja teistele linnaametnikele neile muret tegevaid küsimusi. Pargiteede kohta rääkisid nad, et on uute radadega rahul, ning pensionärid kiitsid eriti uusi pinke, märkides, et nende peal on nii hea istuda kui ka mugav sealt üles tõusta. Peotuju tagasid kohalviibinuile koolilapsed, kes korraldasid tantsulise flashmob'i, veidi hiljem aga paigaldasid pargi territooriumile suure lindude söögimaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles