Ida prefektuur on tänu telefonivihjetele tabanud 160 joobes juhti

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei tabas viimase reidi käigus 7 joobes sõidukijuhti. PEETER LILLEVÄLI
Politsei tabas viimase reidi käigus 7 joobes sõidukijuhti. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Ida prefektuuri politseinikud on hädaabinumbrile 112 tehtud kõnede abil tänavu kinni pidanud 160 joobes sõidukijuhti.

Lääne- ja Ida-Virumaa elanikud teatavad üha aktiivsemalt politseile võimalikest joobes sõidukijuhtidest, helistades häirekeskusesse. Tänu nendele kõnedele on Ida prefektuuri politseinikud pidanud sel aastal kinni 149 alko- ja 11 narkojoobes sõidukijuhti ning kümneid muude rikkumistega kaasliiklejatele silma hakanud roolikeerajaid.

"Inimesed hoolivad enda, oma laste ja lähedaste turvalisusest ning ei soovi liiklusseadust eiravaid ja teisi ohtu seadvaid sõidukijuhte meie teedel näha. Kõige lihtsam viis oma kogukonna turvalisusse panustada on rikkumist või abivajajat märgates helistada numbrile 112," sõnas Jõhvi politseijaoskonna patrullitalituse juht Hannes Heinsar.

Politsei kontrollib sõidukijuhtide kainust regulaarselt ka suurtel üleriigilistel puhumisreididel. Viimati toimus selline operatsioon 5. novembril. Jõhvi, Rakvere ja Narva politseijaoskonna korrakaitsjad kontrollisid kokku 1536 juhti, kellest üheksa olid joobes.

"Eelmisel suuremal reidil oktoobri lõpus rõõmustasime, et kõik Jõhvi kandis kontrollitud sõidukijuhid olid kained, mida juhtub tõesti väga harva. Esmaspäeval kontrollisime 532 inimest ja neist oli joobes koguni seitse. Seda on liiga palju, kuna ka üks joobes juht võib liikluses põhjustada pöördumatute tagajärgedega liiklusõnnetuse," lisas Heinsar.

Lääne-Virumaal kontrollis politsei viie tunni jooksul 845 sõidukijuhi kainust ja tabas kaks joobes sõidukijuhti, neist ühe veoauto roolist. Väiksema politseireidi viisid läbi ka Narva politseijaoskonna politseinikud, kes kontrollisid 159 autojuhti, kellest kõik olid kained.Sel aastal on Ida prefektuuri politseinikud avastanud kokku 966 joobes juhti, kellest 434 inimest oli kriminaalses joobeastmes, neist omakorda 49 narkojoobes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles