Naumkin sai Jõhvi võimudelt supertöö: palk 2500 eurot, ametikohustusi pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Naumkin ja Martin Repinski näod olid eile rõõmsad  - Jõhvi maksumaksjate arvelt on veel ühele võimuleeri tegelasele hea palga ametikoht kindlustatud. PEETER LILLEVÄLI
Aleksei Naumkin ja Martin Repinski näod olid eile rõõmsad - Jõhvi maksumaksjate arvelt on veel ühele võimuleeri tegelasele hea palga ametikoht kindlustatud. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Jõhvi volikogu kinnitas neljapäeva õhtul ametisse arvult juba kuuenda vallavalitsuse liikme, kelleks sai eksvallavanem ning endine volikogu aseesimees Aleksei Naumkin. Tema tööks saab vallavanema sõnul olema "tegelemine kõigega", samal ajal aga tal ühtegi vastutusala pole. Palgaks 2500 eurot.

Vallavanem Martin Repinski põhjendas vajadust järjekordse vallavalitsuse liikme järele sellega, et "vallavalitsuses võiks olla rohkem erinevaid inimesi, siis on ka rohkem erinevaid arvamusi, sest vallavalitsus võtab vastu olulisi otsuseid".

Opositsiooni liikmed soovisid teada, kas Jõhvis on midagi kardinaalselt muutunud ja ülesandeid nii palju juurde tulnud, et praegune vallavalitsus aina uusi ametikohti juurde vajab. Selle peale vastas vallavanem, et praegused abivallavanemad on teinud head tööd ja asunud ka osaliselt seni ametnike õlul olnud ülesandeid täitma.

AIVAR SURVA: "Kas see on mingi tsirkus siin?"

Küsimusele, millega hakkab uus vallavalitsuse liige tegelema, vastas Repinski: "Tal pole konkreetseid ülesandeid − ta tegeleb kõigega ja vastutab kõige eest."

"Ma tahaksin küll küsida, aga ma ei oskagi siinkohal mitte midagi küsida. Kuidas ma saan küsida, kui võetakse ametisse vallavalitsuse liige, kes vastutab kõige ja mitte millegi eest? Kas see on mingi tsirkus siin?" tahtis volikogu liige Aivar Surva teada.

Tema kolleeg Paul Paas soovis teada, et kui Naumkin hakkab tegelema kõigega, siis milleks üldse on ülejäänud vallavalitsust vaja ja millega see tegelema hakkab.

Selle peale vastas Repinski, et vallavalitsuses võib olla ka kolm, neli või viis liiget, kes võivad tegelda kõigega.

Kui Naumkinilt küsiti, millega ta hakkab tegelema, siis ei osanud ta samuti konkreetselt vastata.

Volikogu kinnitas Naumkini siiski 11 poolthäälega ametisse, 8 oli vastu. 10 saadikut oli poolt ja 8 vastu, kui uuele vallavalitsuse liikmele määrati 2500 euro suurune palk.

Aleksei Naumkin oli sügisel Jõhvi võimupöörde plaanijate seas, kuid ühel hetkel lahkus umbusaldajate leerist. Toona ütles ta Põhjarannikule, et keegi pole talle meelemuutuse eest mingit ametikohta pakkunud.

Neljapäeva õhtul toimunud tulisest Jõhvi volikogu istungist saab pikemalt lugeda laupäevase Põhjaranniku paberlehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles