President laseb tuurad Narva jõkke ja kohtub Jõhvi volikoguga

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augusti lõpus tegi Kersti Kaljullaid Narvas jalutuskäigu jõeäärsel promenaadil. Seekord on tal plaanis osaleda tuurade laskmises Narva jõkke. ILJA SMIRNOV
Augusti lõpus tegi Kersti Kaljullaid Narvas jalutuskäigu jõeäärsel promenaadil. Seekord on tal plaanis osaleda tuurade laskmises Narva jõkke. ILJA SMIRNOV Foto: Põhjarannik

President Kersti Kaljulaid tuleb algaval nädalal taas Virumaale, tema viimasesse töönädalasse sel aastal siinkandis mahub nii noore kultuuritegelase preemia üleandmine, vabatahtlike tunnustamine kui ka tuurade laskmine Narva jõkke.

Esmaspäeval külastab president Kaljulaid Tapa sõjaväelinnakut, osaleb aastatel 1915-1919 hukkunud lätlaste mälestuskivi taasavamisel Siivertsi kalmistul ja kohtub riigireformi sihtasutuse esindajatega.

Teisipäeval külastab riigipea Jõhvi gümnaasiumi ja Ida-Virumaa kutsehariduskeskust ning kohtub Jõhvi vallavolikogu liikmetega.

Kolmapäeval külastab president Kaljulaid päästearmee Narva korpust, Sillamäe lasteaeda Pääsupesa ja Sillamäe sadamat ning kohtub Sillamäe linnavolikogu liikmetega. Samuti asetab riigipea keskpäeval pärja Vabadussõja monumendi jalamile Riigikülas.

Neljapäeval avab riigipea rahvusvahelise noortekonverentsi "Digital Youth" ja külastab Narva kohtumaja. Samuti toimub neljapäeval Narvas noore kultuuritegelase preemia üleandmine. Samal päeval toimub ka Narva Joaorus tuurade asustamine Narva jõkke.

Reedel kohtub president Kaljulaid Põhjamaade Nõukogu peasekretäri Dagfinn Høybråteniga, külastab Narva laste loomemaja ja kohtub ka Ida-Virumaa ettevõtjatega. Laupäeval osaleb riigipea vabatahtlike tunnustamise üritusel Jõhvis.

Riigipea on lubanud sel sügisel töötada Narvas kokku kuu aega ja seda kolmes jaos. Viimati oli president Kaljulaid Ida-Virumaal nädala novembris ja enne seda kaks nädalat suve lõpus, mil kohtus siinsete tublide inimestega ning külastas kohalikke omavalitsusi, ettevõtteid ja riigiasutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles