Valeri Korb ei kavatse riigikogu avaldusele Ukraina toetuseks oma allkirja panna

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Korb. PÕHJARANNIK
Valeri Korb. PÕHJARANNIK Foto: Peeter Lilleväli

Riigikogu Keskfraktsiooni aseesimees ja Kohtla-Järve linnavolikogu liige Valeri Korb ei kavatse ühineda riigikogu avaldusega Ukraina toetuseks.

Kolmapäeval valmis riigikogu kuue fraktsiooni esindajate koostöös avalduse eelnõu, milles riigikogu mõistab hukka Venemaa agressioon Ukraina vastu Kertši väinas ning Ukraina meremeeste haavamisee ja kinnipidamise. Riigikogu kutsub üles vaba laevaliikluse taastamisele Kertši väinas ja Aasovi merel, kõiki riike toetama Ukrainat tema territoriaalse terviklikkuse kaitsel ning mitte tunnustama Krimmi ebaseaduslikku annekteerimist. Saadikute allkirju oodatakse sellele kuni esmaspäevase istungi alguseni.

Valeri Korb vastas kolmapäeva õhtul pärast linnavolikogu istungit Põhjaranniku küsimusele, kas kavatsete panna oma allkirja riigikogu avaldusele Ukraina toetuseks, nõnda: "Ma ei kirjuta sellele alla. Ma mäletan, kui tegime suure sõu Nordstreami ehituse asjus Soome lahes. Võtsime õhku täis, rääkisime, aga midagi sellest ei tulnud. Ainult väike Eesti tegeleb sellega. Kellelgi ei ole vaja sellist asja.

Aga eks me esmaspäeval tuleme fraktsioonis kokku ja arutame neid asju."

LOE avalduse teksti ja seletuskirja siit
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles