Seiklusmaa TV kasvatab endale järelkasvu

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seiklusmaa TV videooperaator Britta Signi Merirand ning reporterid Elise Jalonen ja Elisabeth Purga on valmis teatepulga koolinoortele üle andma.  ERAKOGU
Seiklusmaa TV videooperaator Britta Signi Merirand ning reporterid Elise Jalonen ja Elisabeth Purga on valmis teatepulga koolinoortele üle andma. ERAKOGU Foto: Põhjarannik

Ida-Virumaad turundava Seiklusmaa TV kolmepäevase laagri saagiks oli kuus videot, aga suurem eesmärk oli koolitada uusi tegijaid.

Seiklusmaa TV sündis 2017. aastal Eesti suurimal turismimessil "Tourest", kui Ida-Virumaa hakkas end reklaamima seiklusmaana.

Tänu Seiklusmaa TV-le sai maakonna boksist pidevalt ülekandeid jälgida ja kuulda, mida messikülastajad Ida-Virumaast arvavad ning mida nad on siin käies kogenud.

VAATA: Seiklusmaa TV videolõigud

Viimane suurem aktsioon, milles Seiklusmaa TV kaasa lõi, oli "Ida-Virumaa tantsib" − suvisest tantsust maakonna erilistes kohtades valmis tempokas video.

Maakonna eri koolidest

Noorte televisiooni algne tuumik on aga vahepeal gümnaasiumi lõpetanud, mistõttu on vaja koolitada järelkasvu. "Oleme mitu aastat noortetiimiga "Tourestil" käinud ja väga tahaks, et see jätkuks," ütles Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen, põhjendades Seiklusmaa TV kolmepäevase sügiskooli korraldamist.

Kuna ligi kolmkümmed noort maakonna koolidest seadsid end laagrisse Toila spaahotellis, võeti enamik videoid üles just seal. N-ö edasijõudnute meeskond veetis aga ühe päeva Narvas, kus intervjueeris president Kersti Kaljulaidi.

Sügiskooli osalejate valimine usaldati Jõhvi gümnaasiumi õpilasele Kirill Volkovile, kes pakub MTÜ Wolfy Meedia kaudu foto- ja videoteenuseid.

"Soovisin aidata leida noori, kes oleksid valmis Seiklusmaa TVd edasi arendama. Sügiskooli registreerus 70 inimest, osalejad valisime motivatsioonikirjade põhjal," selgitas ta.

Nagu öö ja päev 

Ehkki Volkov on videote tegemises kogenud, oli sügiskool ka talle endale huvitav ja õpetlik. "See oli mulle üllatus, sest arvasin, et ei saa sealt midagi uut. Õppisin, kui oluline on võtete planeerimine. Mulle meeldis ka tehnikat näppida − endal ei ole nii head kui sügiskoolis."

Volkov oli üllatunud, et kõik meeskonnad said videotega hakkama, olgugi et paljud polnud kunagi varem monteerinud.

See oli meeldiv üllatus ka Kadri Jalonenile. "Mäletan, kuidas osalesin ise täiskasvanuna videokoolitusel ja monteerimise töö tegi ära juhendaja. Noored on võrreldes meie, suurte inimestega, nagu öö ja päev."

Noori koolitas Gert Zavatski OÜst Smoked Sparrow.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles