Iisaku opositsioon otsustas umbusaldada hoopis vallavanemat

Külli Kriis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädal tagasi uue koalitsiooni sünnis kindel olnud Avo Kiir peab nüüd tunnistama, et hoopis tema enda tool on kõikuma lükatud.
Nädal tagasi uue koalitsiooni sünnis kindel olnud Avo Kiir peab nüüd tunnistama, et hoopis tema enda tool on kõikuma lükatud. Foto: Peeter Lilleväli

Eile Iisaku vallavolikogu istungil võttis opositsioon tagasi umbusaldusavalduse volikogu esimehe vastu ning esitas uue umbusaldusavalduse, seekord vallavanemale.

"Läksin istungile kindla teadmisega, et mul on piisav, viieliikmeline toetajaskond olemas," rääkis volikogu esimees Annely Oone, kelle vastu kolm volikogus opositsioonis olevat saadikut eelmisel teisipäeval umbusaldusavalduse algatasid.

Ootamatult otsustasid umbusalduse algatajad aga avalduse tagasi võtta ja esitasid uue, vallavanem Avo Kiire vastu suunatud umbusaldusavalduse.

"Probleemid on Iisakus ikka samad, leidsime, et täidesaatev võim on neis sama palju süüdi kui volikogu esimees," selgitas umbusalduste üks algatajaid Lauri Räbin.

Tema sõnul oligi volikogu esimehe umbusaldamise mõte näidata koalitsioonile kätte nende kitsaskohad, millele tuleks tähelepanu pöörata.

"Meie plaan oli koalitsioonile öelda, et nad tuleksid rahva sekka, selle asemel et ennast imetleda. Selle eesmärgi me 50 protsendi ulatuses ka saavutasime. Segasime selle avaldusega piisavalt vett, lõime vallas elu kihama."

Vallavanema umbusaldamise põhjuseid Räbin loetlema ei hakanud, ütles vaid, et need on täpselt samad: "Nad on ju volikogu esimehega kogu aeg ühes paadis olnud."

Nädal tagasi loetles Räbin volikogu esimehe umbusaldamise põhjustena kõrget spordisaali kasutamise ja saunapileti hinda, vee- ja kanalisatsiooniprojekti arengut takistavaid vigaseid rahataotlusi, Kauksi ranna kadumist avalike randade nimistust ning Iisaku aleviku arengu seiskumist.

Volikogus koalitsiooni kuuluv Jaak Arm rääkis enne volikogu istungit, et tegelikult on volikogu umbusaldajate taga vallavanem, kes pani pahaks tema töö kohta tehtud kriitikat.

"Vallavanem käib ilusti tööl, teeb kõik ette nähtud asjad ära - aga mitte ka rohkemat ning sära ja hoogu temas ei ole," võttis Arm vallavanemale ette heidetu lühidalt kokku ning tõdes, et isikliku solvumise pinnalt umbusaldamiseni jõutigi.

Lauri Räbin kinnitas, et umbusalduse algatasid ikkagi opositsiooni liikmed. "Ei kinnita ega lükka ümber," vastas ta küsimusele, kas selle taustal oli ka vallavanem.

Avo Kiirelt eile kommentaari saada ei õnnestunud: Annely Oone sõnul on vallavanem volikogu teavitamata puhkuse võtnud ega viibi Eestis ning telefonikõnedele ei vasta.

Järgmine volikogu istung on kavandatud 27. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles