Võistluskeelu saanud Žanna Vladimirova on valmis oma süütust tõestama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Žanna Vladimirova elu on pärast keeluaja lõppu omandanud uued värvid.
Žanna Vladimirova elu on pärast keeluaja lõppu omandanud uued värvid. Foto: Matti Kämärä

2009. aastal 100 meetri jooksus võitjaks tulnud ja kohe dopingusüüdistuse saanud Narva jooksja Žanna Vladimirova kaheaastane diskvalifitseerimisaeg on lõppenud. Ja kuigi Vladimirova ise on juba valmis võistlema, leiab tema treener, et vormi tipphetk saabub kevadel.

Septembri lõpus sai läbi Narva sportlase Žanna Vladimirova kaheaastane diskvalifitseerimisaeg. Karistusse väga emotsionaalselt suhtunud sportlane arvab siiani, et talle ei antud tollal võimalust end õigustada ega kasutatud kõiki võimalusi, et tema süütust tõestada.

"Tõsi, meil oli dokumente, kus räägiti protsessuaalsetest rikkumistest, sealhulgas vereanalüüsi võtmisel ja järgnenud toimingutel, kuid seda tuli tõestada juriidiliselt, aga see maksab palju raha. Kahjuks ei leidnud me ka altruistlikke juriste, pealegi on diskvalifikatsioon praeguseks lõppenud, seepärast pole mõtet vana asja meenutada," märkis sportlast raskel ajal toetanud ja teda endiselt treeniv Valeri Kozlov. "Ausalt öeldes arvan, et diskvalifitseerimine meid mõneti isegi aitas. Žanna ravis oma jalatraumat, mis teda mitmeid aastaid seganud oli, panime aluse üldfüüsilisele ettevalmistusele ja üldse saime tagasitulekuks moraalselt valmistuda."

"Ka mina arvan, et pole head ilma halvata. Ehk oligi seda vaja - paus teha," märkis Žanna Vladimirova. "Nüüd olen moraalselt valmis tagasi tulema ning tahan väga tõestada, et mul oli toona õigus - kõikide pahasoovijate kiuste. Ja praegu, diskvalifitseerimisaja lõppedes, kukkus mul kivi, õigemini tohutu kivikamakas südamelt."

Ettevalmistusi ei forsseerita

Vladimirova ütles, et tema naasmine on kavas talviste Eesti meistrivõistluste ajal, ent oma vormi katsetama kavatseb ta hakata veidi varem - detsembris Ahtmes: "Arvasin, et saan osa võtta reedel Türil toimuvatest võistlustest, kuid hiljem loobusin sellest mõttest. Praegu tunnen, et sellisel tasemel valmisolekut nagu varem ei ole. Ma pole veel valmis. Kuid loodan, et talveks juba olen."

"Oletan, et kõige varem jõuab Žanna oma tasemele kevadel, kuigi praeguseks oleme läbi teinud hea üldfüüsilise ettevalmistuse. Enamgi veel - korraldasin talle mitu provokatsioonilist koormustreeningut ja võin nentida, et ta peab neile vastu. Jalad ja kõõlused peavad vastu. Tegime katseid ja võin kinnitada, et tulemused olid head, ehkki endisest vormist veel kaugel," märkis Valeri Kozlov. "Nüüd on tähtis ettevalmistust mitte forsseerida, arvestades, et Žanna ei ole kaua võistelnud ning tal olid operatsioon ja taastumine. Eeldan, et ta võiks alustada talvel, kuid mitte Eestis, vaid kusagil Peterburis või Moskvas - see oleks talle moraalselt kergem. Siis võib teha ka järeldusi tema valmisolekust."

Vanus ei sega

Augustis sai Žanna Vladimirova 29aastaseks. Arvesse tuleb võtta seda, et ta osaleb sprindivõistlustel, kus tulemused on osavõtjate vanusega suuresti korrelatsioonis. Sellest hoolimata leiab sportlane ise, et vanus ei takista tal edu saavutamast: "Ma tunnen oma jõudu ja usun, et suudan edu saavutada. Ala vahetada ma veel ei kavatse - tahan tõestada, et olen tõepoolest tugev selles, millest mind eemaldati," kinnitas ta.

"Tahan öelda, et naissportlastele ei ole 29 eluaastat takistus. Praegu võib näha, et ka 33-35aastased teevad häid tulemusi. Pealegi on ta lihased dünaamilised ja elastsed, nii et on olemas kõik eeldused mitte ainult endisi tulemusi saavutada, vaid neid ka parandada," kinnitas Valeri Kozlov. "Mul on mulje, et Žanna on väga tõsiselt motiveeritud pikemaks ajaks sporti tagasi tulema."

"Tahan öelda, et mu ellu on praegu tulnud uued värvid. Ma tahan taas võistelda ning kõigile tõestada, et mind süüdistati ebaõiglaselt ja et ma tahan sporti jääda," kinnitas suurde sporti naasmiseks valmis Žanna Vladimirova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles