Üle-eestiline noortebändide konkurss annab esimest korda lavatuld Ida-Virumaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursile "Noortebänd 2011" 32 parema kollektiivi hulka valitud Narva bänd 4 Elements naasis tänavu suvel Kongutas peetud võistluselt "Põrguvärk 2011" karikaga.
Konkursile "Noortebänd 2011" 32 parema kollektiivi hulka valitud Narva bänd 4 Elements naasis tänavu suvel Kongutas peetud võistluselt "Põrguvärk 2011" karikaga. Foto: Erakogu

Bedwettersile Euroopa muusikaareenil ukse avanud "Noortebändi" eelvoorud toimuvad Tallinna, Tartu ja Pärnu kõrval Iisakus.

Eesti suurim ja pikima traditsiooniga noorteansamblite konkurss "Noortebänd" pole 10 toimumisaasta jooksul kordagi käinud linnadest väljas ega astunud jalaga Ida-Virumaale. Täna Iisakus eelvooru korraldades tehakse seda mõlemat ja korraga.

Iisaku kui üks vähestest

"Noortebändi" peakorraldaja Karl-Gustav Kello sõnul andis selleks põhjust tõsiasi, et Iisaku rahvamaja on korraldanud seitsmel aastal Ida-Virumaa noortebändide konkurssi. "Eestimaal on vähe kohti, kus sellisel üritusel oleks nii pikk traditsioon," nentis ta.

Tallinnas ja Pärnus on eelvoor peetud ning poolfinalistid välja valitud. Nimekaim neist on "Eesti otsib superstaari" saate üks eredamaid osalejaid Taavi Peterson bändiga Üdi.

Igas eelvoorus astub lavale kaheksa ansamblit, kellest žürii valib välja kaks poolfinalisti. Iisakus võistlustulle minevatest ansamblitest on enamik Tallinnast. Üks bänd tuleb suvepealinnast Pärnust, üks naabermaakonna pealinnast Rakverest ja üks - 4 Elements - piirilinnast Narvast.

Profid reas

Žürii, kes neid hindama hakkab, on professionaalne: ansamblite Lenna ja Traffic kitarrist Robert Vaigla, Ithaka Maria ja Jana Kase saatebändi kitarrist Laur Joamets, Trafficu solist Silver Laas, Smilersi kitarrist Martin Jürman, ajakirjanik ja luuletaja Margit Adorf ning konkursi peakorraldaja - ansambli Külalised basskitarrist Karl-Gustav Kello.

Võistlus läheb lahti kell 18.30 Tallinna bändi Corrosivo esinemisega ning lõpeb pärast 22, kui lavalt lahkub viimane võistleja, kelleks on samuti Tallinna bänd - Liblikas.

Neljas eelvoorus osalejate hulgast valib publik lisaks veel 2 poolfinalisti, nii et 10. ja 11. novembril hakkab neid Tallinnas Von Krahlis võistlema kokku 10. Sealsamas toimub 25. novembril ka finaal.

Ida-Virumaalt on võistlustules veel teinegi ansambel - Jõhvis tegutsev Here We Lie Awake, kes osales Pärnus peetud eelvoorus.

Konkursi peaauhinnaks on muusikavideo tootmine. 2007. aastal "Noortebändi" võitnud Bedwettersile tagas see auhind igatahes edu MTV Europe Music Awardsi galal ning bänd pälvis Euroopa uue tulija tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles