Kiiruskaamerad paigaldatakse kevadel

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera.
Kiiruskaamera. Foto: maanteeamet


Kuigi maanteeamet kavatses juba eelmisel sügisel Ida-Virumaa ohtlikele maanteelõikudele kihutamist ohjeldavad kiiruskaamerad paigaldada, saab see plaan teoks alles järgmisel kevadel.

Maanteeameti esimene riigihange Tallinna-Narva maanteele kümne kiiruskaamera ostmiseks, paigaldamiseks ja hooldamiseks nurjus. Suve lõpus kuulutati välja uus hange, ent lepingu allakirjutamiseni pole seni veel jõutud.

"Lähiajal loodame lepinguni jõuda, kuid täpsemalt saan rääkida alles pärast selle allkirjastamist. Kui kõik sujub, siis paneme kaamerad tööle 2012. aasta kevadel," ütles maanteeameti avalike suhete osakonna peaspetsialist Allan Kasesalu.

Mingeid uusi asjaolusid, mis kaamerate paigaldamist takistada võiksid, tema sõnul ilmnenud ei ole: "Paigaldamise senine venimine oligi seotud eelmise hanke ebaõnnestumisega. Samas tuleb arvestada, et riigihangete korraldamine on rangelt reglementeeritud ning vajalikud protseduurid võtavad oma kindla aja."

Esimesena paigaldati kiiruskaamerad 2009. aasta lõpukuudel pilootprojektina Tallinna-Tartu maanteele; algsele 16-le lisandus kevadel veel neli. Aasta hiljem varustati kaheksa kiiruskaameraga Tallinna-Pärnu-Ikla maantee ning nüüd on järjekorras Tallinna-Narva maantee, kus kaamerad hakkavad liiklust seirama Jõhvi ja Narva ning Kohtla-Järve ja Purtse vahelistel lõikudel. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles