Meeskoor Kaevur pidas särava juubelipeo

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldse kiivriga rüütliseisusesse tõstetud Aadu Kukk paljastas praeguste ja endiste kooriliikmete ees pea.
Kuldse kiivriga rüütliseisusesse tõstetud Aadu Kukk paljastas praeguste ja endiste kooriliikmete ees pea. Foto: Peeter Lilleväli


[nggallery id=24] Laupäeval peeti Kohtla-Nõmme klubis meeskoori Kaevur 55 aasta juubelit. Koor on oma olemasolu jooksul näinud nii paremaid kui halvemaid aegu, kuid pidulik kontsert näitas, et Kaevur on taas teel tähtede poole.

55 aastaga on koori liikmed muidugi vahetunud ning praegu on kõige pikema staažiga laulja Väino Mehide, kes on kooris laulnud 44 aastat.

36 aastat on laulja ja dirigendina kooriga seotud olnud Aadu Kukk. Märkimaks ära tema teeneid koori ees, krooniti ta kuldse kaevurikiivriga. Ja kuigi Kukk on koori tegemistest tagasi tõmbunud, tähendas rüütliks löömine seda, et tal tuli piduõhtul taas oma eeslaulja- ja dirigendivõimeid rakendada.

"Koostöös Kirderanniku kooriga tekkinud sünergia on vahepeal väikeseks kuivanud meeskoori taas võimsaks laulumeeste väeks vorminud," ütles Ida-Virumaa maavalitsuse esindaja Kaarin Veinbergs.

"See on moodne muinasjutt, kus Lumivalguke Elo Üleoja näol on kaevurpäkapikud taas unest üles äratanud," mainis oma pidukõnes IVOLi tegevdirektor Urve Erikson.

Juubelikontserdil kõlanud 15 laulu näitasid meeskoori ja teda toetanud Kirderanniku koori võimsat kõla ning lavalt tulevat kaasatõmbamise väge, tõestades, et 55 aasta juubel ei tähenda koori siirdumist pensionieelikute ridadesse, vaid nooruslikku tungi kõrgele-kõrgele tähtede poole. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles