Jõhvi võõrustab jõulude ajal Eesti sporditähti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuntud jalgpallur Mart Poom oleks tänavusel turniiril pidanud hoidma mitte kastitäit õlut, vaid kohaliku tootja ehitusplokki.
Tuntud jalgpallur Mart Poom oleks tänavusel turniiril pidanud hoidma mitte kastitäit õlut, vaid kohaliku tootja ehitusplokki. Foto: RENE KUNDLA/pildid.sportiv.ee


Kuu aja pärast toimub Jõhvi spordihallis üritus, millesarnast ei ole Ida-Virumaal veel korraldatud - jõuluturniir, mille peategelasteks saavad Eesti kuulsamad sportlased.

Üritus ühendab spordivõistluse ja sõu elemente ning seda peetakse alates 2005. aastast. Mullu Raplas toimunud turniiril otsustati, et nüüd on kord Jõhvi käes. Praegu valmistubki Jõhvi agaralt etenduseks.

"Tänaseks on meil olemas mitme tuntud isiku nõusolek. Mõned neist on valmis ohvreid tooma: Nurmsalu näiteks on sunnitud jõuluturniirist osavõtuks lendama Saksamaalt üheks päevaks Eestisse ja seejärel kohe tagasi," rääkis üks korraldajaist, Jõhvi vallavalitsuse spordispetsialist Hardi Raiend. "Kõigilt ei ole kahjuks veel kindlat nõusolekut saadud, kuid töö käib edasi ja kõik on võimalik."

Idee korraldada tugevamate omavaheline võistlus sündis vaidlustes selle üle, milline spordiala on parem või jõulisem. "Siis tuligi ettepanek korraldada selline võistlus, kus eri spordialade parimad võistlevad omavahel harjutustes, mis nõuavad erisuguseid võimeid," on varem selgitanud idee autor, idavirulane Juhan Laansoo.

"Tulevase õhtujuhi Ott Kiivikase sõnul on selle spordipeo maine praegu nii kõrge, et kutset ootavad paljud sportlased, ja kui nad selle saavad, siis hakkavad treenima juba septembris," lisas Hardi Raiend.

Jõuluturniiri alad on küllaltki traditsioonilised: joonejooks, veloergomeeter, raskuse hoidmine sirgetel kätel, hinge kinnihoidmine, rippumine. Kuuenda ala väljamõtlemine usaldati korraldajatele: "Oleme selle juba välja mõelnud, kuid see on saladus. Vaja läheb ainult jõudu, leidlikkust ja nobedust. Muide, raskuse hoidmist oleme samuti muutnud. Et turniiri peasponsor on VKG, siis tavapärase kastitäie õlle asemel hakkavad atleedid hoidma ettevõttes toodetavat plokki. Kaal jääb samaks," märkis Raiend.

Oodata on täissaali

"See on võistlus, mis pakub suurt huvi kõigile: nii korraldajatele, vaatajatele kui ka sportlastele. Sportlastest ei taha keegi kaotada ja vaatajatel on seda põnev jälgida," nentis möödunud aastal turniiril käinud Rene Kundla. Tema sõnul on tänavuse turniiri toimumine Jõhvis suuresti tuntud ettevõtja Allan Männi teene, kes toetab turniiri algusest peale ja kes algataski selle läbiviimise Ida-Virumaal. "Piletihinnad on muide üsna mõistlikud - eelmüügist 5 eurot, sooduspilet 3 eurot, perepilet (2 täiskasvanut ja 2 last) 12 eurot. Millegipärast näib mulle, et piletid saavad otsa ammu enne turniiri algust."

Korraldajate eriidee on VIP-ala, kus saab mõnusas õhkkonnas sportlastega suhelda. Pilet VIP-alasse maksab 50 eurot. Sportlaste autogrammi võivad siiski hiljem saada ka tavalised pealtvaatajad.

Košelev ja Gulov loodavad auga välja tulla

Turniirile kutsutud Ida-Virumaa tippsportlased Vjatšeslav Košelev ja Leonid Gulov oma nimekaid vastaseid ei karda. Sillamäe jooksja on üldse muretus meeleolus ega aimagi, mis teda ees ootab: "Mul pole õrna aimugi sellest, mida pean tegema. Ausalt öeldes kuulsin sellest turniirist üldse esimest korda. Ent kui juba kutsuti, siis astume üles. Sisuliselt ei karda ma nüüd, pärast saja kilomeetri jooksu, üldse midagi," võttis Košelev muiates kokku.

"Olen enam-vähem kursis. Lõpetasin oma karjääri mitme aasta eest, kuid eriti ei karda. Kedagi ei sunnita ju tegema midagi üleloomulikku. Teisest küljest treenin enda huvides edasi ja tunnen end hästi," märkis Gulov. "Alad on mitmekesised. Pealegi on mu kolleeg Allar Raja kolmel korral selle turniiri võitjaks tulnud. Arvan, et karta pole midagi, on lihtsalt põnev."

Jõuluturniirile kutsutud tähed

Nõusoleku on andnud suusataja Jaak Mae, sõudja Allar Raja, motosportlane Tanel Leok, rammumees Rauno Heinla, suusahüppaja Kaarel Nurmsalu.

Ida-Virumaad esindavad Vjatšeslav Košelev, Leonid Gulov, Tauri Selder, Riho Unt (varumees).

Võimalikud osalejad, kellelt lõplikku kinnitust veel pole, on jalgpallur Konstantin Vassiljev, jalgrattur Rein Taaramäe, maadleja Eerik Aps, kergejõustiklane Märt Iisrael, võidusõitja Kevin Korjus, võrkpallur Argo Meresaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles