Jõhvi gümnaasiumi direktoriks saab Toila vallavanem

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Salvani eelisteks ülejäänud kolme kandidaadi ees olid tema isiksuseomadused, mis suutsid ära võluda enamuse otsustamisel osalenud inimest.
Tiit Salvani eelisteks ülejäänud kolme kandidaadi ees olid tema isiksuseomadused, mis suutsid ära võluda enamuse otsustamisel osalenud inimest. Foto: Matti Kämärä

Jõhvi vallavalitsus kinnitas eile Jõhvi gümnaasiumi uueks direktoriks praeguse Toila vallavanema Tiit Salvani, kelle volikogu vabastab ametist vahetult enne jõule. Kellest saab uus vallavanem, pole veel selge.

Jõhvi vallavalitsus kinnitas eile Jõhvi gümnaasiumi uueks direktoriks aastaid Toila valda juhtinud Tiit Salvani, kes asub ametisse uue aasta algusest. Kokku osales koolijuhi konkursil neli kandidaati, neist kaks Ida-Virumaalt ja kaks väljastpoolt, ning otsuse tegi kuueliikmeline komisjon.

Usaldus üheks plussiks

Jõhvi vallavanema Tauno Võhmari sõnul on Salvani, keda ta tunneb juba 1997. aastast alates ja kellega koos ta juhtis Toila valda 2008. aastani, üheks suuremaks plussiks usaldusväärsus. "Ma tunnen tunne Tiitu varsti juba 15 aastat, ta ei ole mind kordagi alt vedanud ning loodan, et ka mina teda mitte. Aga see on ainult minu usaldus, õpetajate ja õpilaste tunnustuse peab ta ise välja teenima," lisas Võhmar.

See, et enamik komisjoni liikmeid pooldas Salvani kandidatuuri, annab Võhmari sõnul talle kindlust, et mitte ainult tema üksi ei soosinud Salvanit. "Vastasel juhul hakataks rääkima, et ma tõin oma sõbra siia kooli juhtima," muigas ta ning lisas, et ta ei kavatse ka pead jaanalinnuna liiva alla peita ning tunnistab, et kutsus Salvanit Jõhvi kooli etteotsa juba aasta tagasi. Kevadel peeti põhjalikumaid läbirääkimisi.

Võhmari sõnul on loomulik, et temal vallavanemana on vastutus kanda, ning hea meelega näeks ta endaga koostööd tegemas inimesi, keda ta usaldab ja kellel on samasugused vaated nagu temal.

Valiku nelja kandidaadi seast tegi kuueliikmeline komisjon. "Kui vestlused olid peetud ning hakkasime omavahel asju arutama, siis esitasin ma kandidaatide järjestuse ja minu üllatuseks olid kõik komisjoni liikmed mitte ainult parima kandidaadi, vaid ka kõikide kandidaatide puhul sama meelt," ütles kooli hoolekogu liige, VKG personaliosakonna juhataja Tea Allikmäe.

Salvani eeliseks teiste kandidaatide ees said tema isiksuseomadused, mis suutsid ära võluda enamiku otsustamisel osalenud inimestest. "Juht peab oskama kollektiivi liita ja seetõttu on tema isiksuseomadused väga olulised. Personalijuhina tean, et tihti eelistatakse personalivalikul ametioskusi ning hiljem tuleb inimene koju saata just isiksuseomaduste tõttu," ütles Allikmäe, kelle sõnul oleks saanud ideaalse koolijuhi siis, kui võtta igalt kandidaadilt näpuotsaga omadusi. Reaalne elu on aga teine ning valik tuli teha olemasolevate inimeste põhjal. "Aga Tiit Salvanil on olemas kogemus koolijuhina, tõsi küll, väiksemas koolis, ning piirkonda tundva inimesena oli tal hea ülevaade sellest, millised on võimalused haridusreformi silmas pidades."

Endine direktor Ivo Tupits vabastati septembri algul Jõhvi gümnaasiumi direktori kohalt pärast seda, kui ta oli vastanud eitavalt vallavanem Tauno Võhmari ettepanekule lahkuda omal soovil, saades kompensatsiooniks 3,5 kuu töötasu. Tupits vallandati seejärel põhjendusel, et koolil puudub arengukava ning et kooli käsutuses olnud autol puudus kehtiv tehnoülevaatus.

Mantlipärijat veel pole

Tiit Salvan on koolitööst kõrval olnud viimased kuus aastat. "See ei ole pikk aeg võõrdumiseks, vastupidi," ütles ta ning põhjendas gümnaasiumijuhi kohale naasmist sellega, et on omavalitsustööd koos volikogu esimeheks olemise ajaga teinud kümme aastat. "Olen mitmel korral mõelnud, mida ma hakkan tegema siis, kui omavalitsuses ei ole. Tahaks teha tööd valdkonnas, mis on mulle tuttav," lisas ta.

Milliseid muudatusi võiks tulla Jõhvi gümnaasiumis uuel aastal, kui Salvan juhtimise üle võtab, ei osanud ta veel öelda. Oluliseks pidas ta seda, et juhtkond on taas paigas ning kool saab edasi liikuda. "See on suur kool," tõdes Salvan ning lisas, et maakonna gümnaasiumina kasvab veelgi.

Kes võiks saada Salvani järel Toila vallavanemaks, ei ole praegu veel selge. Praegu pole volikogu arutanud ka tema lahkumist. Seda tehakse istungil, mis toimub 21. detsembril.

Salvani hinnangul peaks tema järglane olema keegi, kes jätkab sama tööd ja samas suunas. Ennast näeb ta volikogu lihtliikmena. Vähemalt esialgu, kui uus töö tahab sisseelamist ning võtab kogu aja. "Vähemalt uute valimisteni jätkan volikogus. Inimesed on mulle mandaadi usaldanud ning ma ei tahaks neid petta," lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles