Elutöö võimalus

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõhvi gümnaasium seab oma arengukavas rasvaste tähtedega eesmärgiks saada gümnaasiumiks number üks Ida-Virumaal. Ka viimastel aegadel töösolevatest erisugustest haridusreformi plaanidest joonistub Jõhvi gümnaasiumi puhul selgelt välja suund muutuda piirkonna eliitgümnaasiumiks.

Neid sihte silmas pidades ei ole sugugi suur liialdus väita, et selle õppeasutuse juht peab Jõhvi kontekstis kandma sama kaalukat rolli nagu näiteks Tartu elus ülikooli rektor. Seega, ootused eile vallavalitsuse poolt ametisse kinnitatud Jõhvi gümnaasiumi uue direktori Tiit Salvani suhtes on eriti suured. Seda enam, et tema eelkäija Ivo Tupitsa juuris vallavalitsus jõuga sellest ametist ennetähtaegselt välja. Vallavõimude au nimel peab Salvan kiiresti näitama, et ta on palju parem ja võimekam koolijuht. Ta peab ka tõestama, et gümnaasiumi ülestöötamisest saab temale pigem elutöö kui vaid üks lühike pulk karjääriredelil.

Salvan on küll juhtinud juba Ida-Virumaal mitmeid koole, kuid nii Toila gümnaasiumi kui Maidla põhikooli eesotsas kärsis ta olla vaid mõned aastad. Kord tõmbas teda rohkem ärisse, siis jälle kohalikku poliitikasse.

Erakondlikult on Tiit Salvanil tugev märk küljes, sest ta on olnud IRLi üks aktiivsemaid liikmeid Ida-Virumaal. Lühiajaliselt võiks ju Jõhvile kasukski tulla, kui gümnaasiumi direktor on istuva haridusministriga ühest erakonnast, samas ei pruugi võimuliidud väga kaua koos püsida ja siis võib sellest plussist hoopis miinus saada. Oluline on ka see, et Salvan suudaks oma aktiivse erakondliku tegevuse koolimaja ukse taha jätta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles