Aserist sai Eesti lauatennise keskus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lauatennise esireket Tatjana Tšistjakova tõestas koduseinte vahel, et kannab seda tiitlit õigusega.
Eesti lauatennise esireket Tatjana Tšistjakova tõestas koduseinte vahel, et kannab seda tiitlit õigusega. Foto: Matti Kämärä

Esimest korda Ida-Virumaa ajaloos korraldati Aseris Eesti üks mainekamaid võistlusi "Eesti TOP-8". Tänu sellele võib julgelt väita, et Eesti kaardile on ilmunud selle spordiala uus keskus. Lauatennise mängimise võimalused Ida-Virumaa läänepoolses servas on nüüd sellised, et kohalikud juhid kavandavad ka rahvusvahelisi lauatennisevõistlusi.

Eesti lauatenniseliidu spordikalendris on üsna palju turniire, individuaalarvestuses peetakse olulisemaks Eesti meistrivõistlusi ja turniiri "ТОР-8". Kui esimese puhul on tulemuseks tiitel, mille saavutamine sõltub paljuski loosiõnnest ja turniiritabeli kohast, siis "ТОР-8" puhul mängivad kõik tugevaimad üksteisega ja motivatsiooni on vaja iga mängu jaoks.

Tšistjakova ja Smirnov jälle parimate seas

Esimest korda peeti "TOP-8" Aseri vabaajakeskuses ja seal said kokku riigi paremad lauatennisistid. Naiste arvestuses saavutas kindla võidu Eesti lauatennise esireket Tatjana Tšistjakova, kes treenib Aseris algajaid lauatennisiste. Ta kaotas seitsmes mängus vastastele vaid kaks setti. Kolm sportlast võistlesid 2.-4. koha eest, kokkuvõttes tuli Narvast pärit Olesja Ketško teiseks ja tema sõbratar Valeria Petrova neljandaks, nende vahele mahtus Karin Lindmäe. Viies koht läks Aseri sportlasele Maria Golikovale, kaheksas koht kohalikule Reelika Hansonile. Märkimisväärne on see, et juba teist aastat võtavad turniirist "TOP-8" osa kolm Aseri lauatennisisti.

Meeste arvestuses selgitasid võitja omavahel kaks tugevamat lauatennisisti - narvakas Aleksandr Smirnov ja pärnakas Vallot Vainula. Kui Eesti meistrivõistlustel jäi ülekaal pärnakale, siis Aseris võitis idavirulane. Kolmas, neljas ja viies koht läksid narvakatele Toomas Libesele, Vladimir Petrovile ja Aleksandr Lušinile.

Probleemiks majutus

"Saali renoveerimine andis meile muidugi võimaluse korraldada suuri tiitlivõistlusi. Meil on küll kaunis saal, suurepärane sisseseade ja inventar, kuid suurimaks probleemiks on külaliste majutamine. Umbes 30-40 inimest saame vastu võtta, kuid mitte rohkem," märkis Aseri spordiklubi juht Kaire Kutsar. "Kuid tänavune "TOP-8" näitas, et suuri üleriigilisi üritusi suudame me korraldada küll. Nii toimus meil suvel rahvusvahelise lauatennise föderatsiooni (ITTF) eestvõttel rahvusvaheline treenerite õppelaager. Samuti taotleme õigust rahvusvahelise noorte mängijate laagri EuroKids läbiviimiseks. Sellesarnases käis meie Reelika Hanson. Kahjuks ei saame majutusprobleemide tõttu läbi viia suuri turniire, näiteks Euroopa meistrivõistlusi."

"Minu Eesti on pallil"

Lisaks "TOP-8" turniirile toimus Aseris esmaspäeval teinegi sportlik üritus. "Märtsis toimuvad Dortmundis maailmameistrivõistlused ja Saksa alaliit korraldab iga riigi jaoks pingpongipallide värvimise võistluse. Meil toimub see teemal "Minu Eesti on pallil". Nii olid meil esmaspäeval siin lapsed Narvast, Rakverest, Maardust ja muidugi Aserist, kes palle värvisid. Toredaid töid oli palju ja ITTFi liikme Sirje Lubi patronaaži all toimuva konkursi žüriil tuli vaeva näha," nentis Kutsar.

Kokkuvõttes rändavad Aseri konkursi 10 paremat palli Saksamaale eelkonkursile. Autorite seas pääses esikümnesse ka Ida-Virumaa lapsi: Stella-Maria Hanson ja Maksim Jakovlev Aserist (5-8aastased lapsed) ning Eleonora Zahhartseva Narvast (10-14aastased lapsed).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles