Scoutspataljon harjutab Sirgalas

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutspataljon viib Sirgalas läbi kahenädalase õppuse BAM
Scoutspataljon viib Sirgalas läbi kahenädalase õppuse BAM Foto: Matti Kämärä
Scoutspataljon alustab täna Sirgalas kahenädalast õppust BAM, millel järgmise rotatsiooniga Afganistani suunduv kontingent saab tegutseda situatsioonis, mis on võimalikult sarnane Afganistanis olevale.

"Scoutspataljon on taas jõudnud etappi, kus oleme valmis mehi välisoperatsioonile saatma," ütles Scoutspataljoni ülem kolonelleitnant Vahur Karus. "Kompanii on saanud korraliku ettevalmistuse. Nüüd harjutame veelkord kõik võimalikud Afganistanis ette tulevad olukorrad läbi ja ka hindame kompanii tegevust."

19.-30. märtsini läbi viidav õppus on järgmise rotatsiooniga Afganistani suunduva Eesti kontingendi väljaõppeharjutus, mille kaudu kinnistavad kaitseväelased välisoperatsiooniks vajalikke oskusi, sealhulgas patrullide läbiviimist, tegevust kontrollpunktides ja ohtlikul alal ning tegevust isevalmistatud lõhkekehade avastamisel ja käsitlemisel. Õppuse käigus harjutavad jalaväekompanii Estcoy-14 ja rahvuslik logistiline toetuselement NSE-13 koostööd. Õppuse stsenaariumi aluseks on Afganistanis Helmandi provintsis enimlevinud taktikalised situatsioonid.

Õppusel osaleb üle 330 kaitseväelase. Lisaks Scoutspataljonile võtavad harjutusest osa õhuväe kopterimeeskond, tagalapataljoni ajateenijad, isevalmistatud lõhkekehade demineerimise meeskond ja Kaitseväe Logistikakeskuse kaitseväelased.

Õppusel osalejad liiguvad koduväeosadest Sirgala harjutusväljale Ida-Virumaal täna ja homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles