Probleem, millega ei tegeleta

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänases Põhjarannikus kirjeldatud intsident, mis tekkis lahtiselt jooksnud koera tõttu, on veel lahenduseta ning loomulikult ei saa ükski normaalne inimene heaks kiita sellist vägivaldset lahendust, juhul muidugi, kui see aset leidis. Ent see viitas taas kord tõsisele probleemile, mida meie kohalikud omavalitsused pole siiani suutnud lahendada. Ja selleks on lahtiselt ringi jooksvad koduloomad.

Nimetatud juhtum ei olnud selles mõttes aga kõige drastilisem, kuna peremees viibis ise looma läheduses, olgugi et koer oli rihmastamata. Ent päevast päeva näeme eelkõige linnatänavail, kuid ka maapiirkondades lahtiselt üksi jooksvaid koeravolaskeid, kellest enamikul on kodu ja peremees olemas, kuid keda lastakse nii-öelda jalutama.

Ent kuidas saavad end kaitsta inimesed, kes tunnevad, et nende turvalisus on seeläbi ohus? Tegelikult on võimalusi vähe. Politsei sellistele "pisiasjadele" reeglina ei reageeri ja tõenäoliselt ei liiguta ka omavalitsusametnik ennast selliste teadete peale. Kuid ometi on probleem juba aastaid valus. Mullu suvel viie valla poolt avaliku korra kaitse tõhustamiseks loodud menetlusteenistus peaks selliste asjadega tegelema, ent kahjuks ei paista selle üksuse tegevus eriti välja.

Ent loomapidamiskultuuri parandamiseks oleks juba ammu aeg konkreetseid samme astuda. Ja selleks pole tõhusamat relva kui seaduserikkujate kompromissitu karistamine. Ning omavalitsustel on selleks võimalusi küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles