Viru pataljon saab ümber uue aia

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguseks on kõrge betoonaed Viru jalaväepataljoni ümbert kadunud ning asendatud ajutiste piirdeaedadega. Uus aed koos valvesüsteemiga valmib selle aasta oktoobriks.
Praeguseks on kõrge betoonaed Viru jalaväepataljoni ümbert kadunud ning asendatud ajutiste piirdeaedadega. Uus aed koos valvesüsteemiga valmib selle aasta oktoobriks. Foto: Peeter Lilleväli

Märtsis hakati Viru jalaväepataljoni ümber ehitama uut aeda, mille kogumaksumus on ligikaudu 2,7 miljonit eurot, millest suurem osa läheb nüüdisaegse valvesüsteemi ehitamiseks. 

Viru pataljon saab sel aastal ümber kogu väeosa piirava aia koos kõikidele tänapäeva nõuetele vastavate valve- ja kaamerasüsteemidega. Ehitustööd, mida teostab AS Lindrem ning mille kogumaksumus on 2 692 750 eurot, algasid märtsikuus ja peaksid lõppema oktoobris.

Suuremas osas veel Vene armeest järele jäänud aia väljavahetamine ja turvasüsteemide paigaldamine on selle aasta suurim investeering, mis pataljoni tehakse. Eelmise aasta kevadel valmis uus pääsla- ja vahtkonnahoone, mis läks maksma 704 000 eurot. 2009. aastal valmis väeosas uus sööklakompleks, mis koosneb kuumköögist, söögisaalist ning nõude ja toiduainete hoidmise ruumidest. Toonane investeering oli 43 miljonit krooni.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimeti sõnul on järgmiseks suuremaks investeeringuks planeeritud tehnika hoidmise tingimuste parandamine. "Lähiaastatel on plaanis ehitada praeguste amortiseerunud garaažide asemele uus tehnikapark, kus oleksid nüüdisaegsed tingimused väeosa sõidukite hoidmiseks, hooldamiseks ja remondiks," ütles ta. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles