Kaamerad tõstavad turvalisust

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest mõõdavad Ida-Virumaal Tallinna-Narva maantee liiklusohtlikumatel lõikudel autode sõidukiirust kaamerad. Aparaadid fikseerivad auto koos selle registrinumbriga, kui sõiduk ületab mõõtealasse jõudes kindlaks määratud sõidukiirust.

Antud tee meie maakonnas on vaatamata sellele, et see on rahvusvaheline maantee E20, siiski täis ohtlikke lõike, kus ajapikku on märkide abil vähendatud ka piirkiiruseid. Ja muidugi on politsei regulaarselt ka nendes paigus teinud kontrollmõõtmisi, mis siiski jäävad pisteliseks.

Muidugi võib öelda, et kui kiirust mõõdetakse ööpäevaringselt, mis tähendab, et kõik kiiruseületamised fikseeritakse peaaegu sajaprotsendiliselt, hakkab riigikassasse trahviraha ojadena voolama. Eks seda näitab aeg, kui palju rikkujaid vähemalt algul, mil kaameratega veel harjutud pole, välja selgitatakse.

Ent eelkõige on siiski tegemist õnnetusi ennetava meetmega, sest on ju väljas ka vastavad hoiatusmärgid nii et kui juht "lendab" kontrollalasse sisse märkidest hoolimata, on see kas kuritahtlik rikkumine, haigusseisundis või üleväsinud juht, kes ei suuda vajalikul määral liiklust ja märke jälgida. Igal juhul on tegu ohtliku liiklejaga.

Peame üha rohkem hakkama harjuma sellega, et meie liiklust valvavad kaamerad. Ei tule meile ju ammu enam pähe olla rahulolematu, et avalikes kohtades, poodides, tanklates, pankades jälgivad meie tegemisi kaamerad. Sest teame: ausat ja korralikku inimest need ei häiri, küll aga seaduserikkujaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles