Molycorp Silmet pälvis aasta eksportööri tiitli

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David O'Brock võttis aasta eksportööri auhinna vastu neljapäeval Estonia kontserdisaalis toimunud auhinnagalal.
David O'Brock võttis aasta eksportööri auhinna vastu neljapäeval Estonia kontserdisaalis toimunud auhinnagalal. Foto: Erakogu

Sillamäe metalliettevõte Molycorp Silmet pälvis EASi korraldatud ettevõtluskonkursil aasta eksportööri tiitli.

Žürii tõi esile, et Molycorp Silmet on Euroopa üks suurimaid haruldaste metallide ja muldmetallide tootjaid ning nende ainus väljaspool Hiinat asuv töötleja, kellel on sedavõrd lai ülikõrge puhtusastmega tootevalik. Tegu on tõeliselt globaalse ettevõttega - 99% tootmises kasutatavatest materjalidest ostetakse väljastpoolt Eestit, peamiselt Brasiiliast, USAst ja Venemaalt,  99% toodangust müüakse Eestist välja.

Ligemale 600 töötajaga Molycorp Silmeti tooteid kasutatakse nii autotööstuses, lennunduses ja elektroonikas kui ka kõrgtehnoloogia rakendustes, kusjuures kuni kümnendik maailmas vajaminevast tantaalist ja kuni viiendik puhtast metallilisest nioobiumist tuleb just Molycorp Silmetist.

Aastal 2011 ühines AS Silmet Molycorpi korporatsiooniga ja sai uueks nimetuseks Molycorp Silmet AS.

Ettevõtte juhatuse esimees David O"Brock märkis, et AS Molycorp Silmet pole mitte üksnes toime tulnud muutunud olukorraga turgudel, vaid osanud prognoosida ka tulevikutrende ning vastavalt sellele koordineerida tootmist. "Tore on näha Molycorp Silmeti töötajate positiivset suhtumist ja soovi Molycorpi perre kuuluda. Kuna selja taga on mitmeid keerulisi aastaid, peame jälle õppima suurelt unistama ning julgelt ideid ellu viima," märkis ta.

Edu ühe võtmena nimetas ta võimet prognoosida oma klientide vajadusi vähemalt kaks aastat ette. "Nii jääb meil piisavalt aega nende alusel toodete spetsiifikat välja töötada. Näiteks rääkisid meie nioobiumikliendid juba mitu aastat tagasi oma kasvuplaanidest ja meie vastasime omalt poolt nioobiumitootmise võimsuse suurendamisega. Nüüd, kus nõudlus nioobiumi järele on kasvanud, suudame kohe ka suurenenud vajaduse rahuldada," sõnas O´Brock.

Aasta eksportööri auhinna võitmise kõval oli Molycorp Silmet valitud ka nominendiks aasta investori valdkonnas. Ettevõtte müügitulu oli 2011. aastal 87,7 miljonit eurot ja ärikasum 18,7 miljonit eurot. Nii käive kui kasum kasvasid aastaga mitu korda. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles