Siseministri arvates on vaja uurida üldist juhtimisvastutust PPA-s

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher.
Ken-Marti Vaher. Foto: Peeter Lilleväli

Siseminister Ken-Marti Vaher ütles, et seoses sellega, et politsei- ja piirivalveameti (PPA) tippjuhid vaikisid maha 178 inimese ebaseadusliku trahvimise kiiruseületamise eest, tuleb uurida üldist juhtimisvastutust PPA-s.

"Minister juhib ministeeriumi, mis on strateegiline juht, ja politsei- ja piirivalveametil oma selge juht - direktor, juhtkond. Tegemist on Eesti suurima ametiasutusega, ja kindlasti nende kõikide probleemide lahendamine on üks tõsine töö ja tõsine katsumus," rääkis siseminister Ken-Marti Vaher intervjuus "Aktuaalsele kaamerale".

Ida prefektuuri juht Aldis Alus teatas eile, et võtab vastutuse taatlemata kiirusmõõteseadmete kasutamise juhtumi lahendamisel tehtud vigade eest ja lahkub prefekti ametist.

Vaher rääkis, et Aldis Alus astus tagasi, kuna sai kindlasti aru tõsistest küsimustest, kes ja miks jättis reageerimata rikkumistele, mille oli politsei sisejuurdlus oli ise avastanud selle aasta alguses ning mida nüüd uuritakse teenistusliku järelevalve korras. Samuti on tema sõnul küsimus, milline on üldine juhtimisvastutus ehk kuidas andis informatsiooni edasi prefekt ning milline on ameti peadirektori ja teiste juhtkonna liikmete roll toimunus.

Siseminister sisuliselt nõustus intervjueerijaga, kes tuletas meelde, et ameti peadirektor Raivo Küüt on kaheksa kuu jooksul tegelnud juhtunu kinnimätsimisega.

"Aga selleks, et selle suure organisatsiooni juhtimist vaadata ka laiemalt, kui ainult see juhtum, ongi minu hinnangul vaja kaalutletud lähenemist, selget argumentatsiooni, ja siis me saame vaadata ka järgmisi samme," ütles Vaher..

Vaher vastas intervjueerija küsimusele, kas politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt varjas kuritegu, et kriminaalmenetlus toimunu asjus on nüüd algatatud ning on küsimus, miks aasta algul leiti, et selleks ei ole põhjusi.

Väitele, et jääb mulje, et Alus ohverdati Küüdi eest, vastas siseminister, et täna ei ole veel vastust küsimusele, miks ei reageeritud sisejuurdluse poolt tuvastatud rikkumistele. Ta ütles, et Küüt on väljendanud ka talle seoses toimunuga telefonitsi kahetsust, ning et ta ei ole temaga veel silmast silma kohtunud, sest Küüt on Eestist ära.

"Kindlasti me räägime järgmisel nädalal. Ja veel kord - see kaalutletud lähenemine, mis on kindlasti ka meie kohus, seadusest tulenev kohus läbi teenistusliku järelevalve -, on see, mida me kavatseme teha. Ja oluliselt laiemalt, kui antud juhtum, vaid tõesti vastata küsimusele, mis puudutab valdkondi ja prefekti tasandit ja teisi juhtimispädevuse küsimusi," rääkis Vaher.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles