Aasta ohvitser on Viru pataljoni eelmine ülem

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta ohvitseri tiitli sai selle aasta mai lõpuni Viru pataljoni juhtinud major Janno Märk.
Aasta ohvitseri tiitli sai selle aasta mai lõpuni Viru pataljoni juhtinud major Janno Märk. Foto: Peeter Lilleväli

Kaitseväe juhataja, brigaadikindral Riho Terras, annab täna õhtul Estonia kontserdisaalis üle aasta ohvitseri preemia Viru pataljoni eelmisele ülemale, major Janno Märgile.

Aasta ohvitseri tiitli saanud Janno Märk juhatas Viru pataljoni kuni selleaastase Kevadtormi lõpuni. Ligi kolm aastat pataljoni juhtinud Märk, kelle viimane ülesanne pataljoni ülemana oli juhendada tuhandest mehest koosnevat pataljoni, ütles mais oma ametit kolonelleitnant Eero Kinnunenile üle andes, et pataljoni ülema ametikoht on kaitseväe ohvitseri teenistuse üks kõrghetki.

Aasta ohvitseri, aga ka allohvitseri tiitel, mis sellel aastal läks veeberl Tarmo Mägile, toob kaasa 3200 eurose preemia, mille paneb välja Riigikaitse Edendamise Sihtasutus.

Major Janno Märk teenib kaitseväes alates 1995. aastast. Lisaks Viru pataljoni ülema kohale, on ta teeninud Scoutspataljonis ning juhtinud üksusi välisoperatsioonidel nii Iraagis kui ka Afganistanis. Teenistuse jooksul on ta avaldanud mitmeid sõjandusalaseid artikleid, 2007. aastal tunnistati tema magistritöö riiklikul üliõpilaste teadustööde konkursil üheks parimaks. Praegu teenib major Märk kaitseväe juhataja sõjalise nõunikuna.

Riigikaitse Edendamise Sihtasutus annab lisaks aastate ohvitseri ja allohvitseri tiitlile välja ka 650 eurose ergutuspreemia neljale ohvitserile ja allohvitserile. Viimaste seas on ka Ivo Jürgenson Viru jalaväepataljonist. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles