Eriline maja eriliselt tähtsatele inimestele

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile ametlikult avatud Tartu ülikooli Narva kolledži uue hoone valmimine on suursündmus väga mitmes tähenduses.

Ühelt poolt on see arhitektuuriline saavutus - mitte ainult Ida-Virumaa jaoks, kus tegu on kahtlemata kõige haruldasema ja omapärasema hoonega, mis siia maakonda on taasiseseisvumisaja jooksul rajatud -, vaid kogu Eesti ehituskunstis. Tegu on tõelise pärliga. Ei ole kahtlust, et sellest saab oma põhifunktsiooni kõrval ka üks Narva linna uusi vaatamisväärsusi.

Märgiline on sellise haridustempli valmimine Euroopa Liidu idapiiril, eri kultuuride ristumispaigas.

Eestlasliku visaduse kinnituseks on ka kogu selle maja saamislugu. Kolledži direktor Katri Raik sai oma nahal paremini kui keegi teine tunda, kui palju selle hoone valmimine närve kulutas. Ometi on see kannatlikkus ja kompromissitus mitte teha kvaliteedi osas järeleandmisi end ära tasunud. Vaatamata suurele hulgale karidele, mis sel teel ette tulid, on nüüd ikkagi käes tulemus, mille üle saab vaid uhkust tunda. Ja küllap aitab selline hoone suurendada Narva kolledži tuntust ja muuta ta veelgi ihaldusväärsemaks õppimispaigaks.

Kõige tähtsam ongi see, et noortel, kel on soov saada õpetajaks, on olemas nüüd erakordselt  hea maja. Inimestel, kes on valinud oma kutsumuseks meie laste õpetamise, peabki olema parim maja. Seda, et Narva kolledžil on tugev sisu, on ta tõestanud juba varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles