Ida prefekti kohalt vabastatud Alusest sai politseinõunik

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aldis Alus.
Aldis Alus. Foto: Peeter Lilleväli

Ida prefektuuri juhi kohalt lahkunud Aldis Alus asus politsei- ja piirivalveameti administratsiooni finantsbüroo juhtimisarvestuse talituse politseinõuniku ametikohale.

Siseminister Ken-Marti Vaheri laupäeval allkirjastatud käskkirja järgi vabastas ta Ida prefektuuri prefekt politseikolonel Aldis Aluse Ida prefektuuri prefekti ametikohalt 18. novembril seoses teenistusalase üleviimisega politsei- ja piirivalveameti administratsiooni finantsbüroo juhtimisarvestuse talituse politseinõuniku ametikohale, kirjutab Postimees.

Aldis esitas prefekti kohalt lahkumise pärast seda, kui ETV saade «Pealtnägija» avalikustas korralageduse politseis, mille ametkonna tippjuhid alates peadirektor Raivo Küüdist olid teadlikult maha vaikinud. Märtsis paljastas PPA sisekontroll Ida prefektuuri liiklustalituses toimunud kuritahtliku valetamise ning peadirektorile tehti ettepanek karistada viit süüdlast.

Küüt ja tema meeskond valis aga ausa ülestunnistuse ja hetkelise häbi asemel lahenduse, kus mitte kedagi ei karistatud, ohvreid ei teavitatud, avalikkust ei informeeritud ja lugu pandi lihtsalt kalevi alla.

Alus teatas 8. novembril, et võtab vastutuse taatlemata mõõteseadmete kasutamise juhtumi lahendamisel tehtud vigade eest ja lahkub prefekti ametist.

«Kujunenud olukord on pannud mind kui riigiteenistujat, politseinikku ja juhti oma tegevust kriitiliselt hindama ning ma ei pea võimalikuks jätkata Ida prefektuuri juhina,» teatas Alus toona läbi pressiteate. «Astun tagasi ka selleks, et politseiorganisatsioon saaks tööd jätkata praeguste pingeteta. Rääkisin oma otsusest täna ennelõunal PPA peadirektoriga, kes nõustus minu lahkumisega prefekti ametist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles