Aadu Luukase missioonipreemia sai Narva kolledži direktor Katri Raik

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katri Raik.
Katri Raik. Foto: Matti Kämärä

Eile toimunud pidulikul tseremoonial kuulutati Aadu Luukase missioonipreemia 2012. aasta laureaadiks Tartu ülikooli Narva kolledži direktor Katri Raik, kes pälvis laureaadipreemia väärtusega 32 000 eurot.

Esmakordselt said preemiarahast osa ka ülejäänud viis kandidaati, keda tunnustati 6400 euroga. Nominendipreemia pälvisid spordielu edendaja Igor Šinkevitš, peapiiskop Andres Põder, lasteportaalide looja Janika Leoste, kuulmispuudega laste heategevusorganisatsioon MTÜ EMERK Audiere ning põhikooliealistele lastele suunatud kristlik heategevusorganisatsioon MTÜ Lastekeskus Tähetorn, kirjutas Postimees.

«Aadu Luukase missioonipreemia on minu jaoks suur au ja tunnustus,» ütles Aadu Luukase missioonipreemia laureaat Katri Raik. «Meil on Aadu Luukasega nii mõndagi ühist – ka tema pühendus venelaste ja eestlaste lõimimisele, millest on saanud mõnes mõttes minu elutöö. Samas väga palju on veel teha ning Aadu Luukase kogemuses on palju õppimisväärset, mida tulevikus tahan rakendada.»

Aadu Luukase sihtasutuse nõukogu liige Märt Vooglaid ütles, et nõukogul on soov Sihtasutuse tegevust laiendada. «Usume, et Eestis on ettevõtjaid, kes on valmis meie ühise elukeskkonna arendamisse ja parendamisse panustama,» sõnas Märt Vooglaid.

Missioonipreemiat antakse tänavu välja kuuendat korda. See tunnustus on mõeldud eelkõige isikule või organisatsioonile, kes paistab silma Eesti ühiskonna tasakaalustatud arengu ja rahva elukvaliteedi edendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles