Narva PSK ei püsi enam võidulainel

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jäähokimeistrivõistlusi on tänavu valitsenud Tallinna Viiking Sport ja Narva PSK. Kuid viimastel kuudel läheneb neile jõudsalt üha paremasse hoogu minev Tartu Kalev/Välk.
Eesti jäähokimeistrivõistlusi on tänavu valitsenud Tallinna Viiking Sport ja Narva PSK. Kuid viimastel kuudel läheneb neile jõudsalt üha paremasse hoogu minev Tartu Kalev/Välk. Foto: SERGEI STEPANOV (Narvskaja Gazeta)

Tänavust hooaega järjestikuste võitudega alustanud ja meistriliiga liidriks tõusnud Narva PSK pole uuel aastal enam võidulainel suutnud püsida ja ka kahes viimases kohtumises on tulnud leppida kindlate kaotustega. 

Jaanuari lõpus jäid narvalased võõrsil lähimale rivaalile Tallinna Viiking Spordile alla 4:9 ja loovutasid selle kaotusega ka meistriliiga liidrikoha. Vahe esikohaga kärises aga viiepunktiliseks pärast laupäevast kodumängu, kui kaotati kolmandal kohal olevale mullusele meistrile Tartu Kalev/Välgule 3:7. Ka 12. jaanuaril toimunud mängus jäi Narva samale vastasele alla, siis olid kaotusenumbrid 4:8.

PSK murti 8 minutiga

Eesti jäähokiliidu andmetel 300 pealtvaataja silme all laupäeval Narva jäähallis toimunud kohtumises jätkus võrdset mängu vaid esimeseks kolmandikuks. Kirill Iljin viskas küll mängu avavärava, ent Kalev/Välk viigistas ja kõigest 8 sekundit enne vaheaja sireeni õnnestus neil visata ka teine värav.

Võimalik, et see lõpusekunditel sisselastud värav mõjuski halvavalt narvalastele ning lisas samal ajal indu külalistele. Igatahes  teise kolmandiku keskpaigas viskas Tartu võistkond kaheksa minuti jooksul viis väravat ja otsustas sellega mängu saatuse.

Kuigi Ilja Iljin maksis kolmandiku lõpusekunditel tartlastele kätte esimese veerandi lõpus sisselastud värava eest, ei muutnud see tabamus mängu kulgu. Viimaseks veerandiks oli jõudude vahekord selge ja ehkki Narva PSK-l õnnestus litter veel kahel korral vastase väravasse saata, ei päästnud see enam kaotusest.

Narva PSK treener Andrei Šljapnikov tunnustas hokiliidu portaali icehockey.ee vahendusel Tartu võistkonna paremust. "Eriti just teisel kolmandikul näitas Välk selgelt, mis puust on meeskond tehtud. Neil olid toimivad ründeviisikud ning ühtlane pink. Selle vastu Narva täna ei saanud. Välk on ikka hoopis teistsugune meeskond kui see, kellega veel mõni aeg tagasi rinda pistsime. Hea meeskond," tõdes Šljapnikov.

Kolm favoriiti

Suure tõenäosusega lähevad needsamad meekonnad kokku ka märtsis algavate play off'ide poolfinaalis. Liidriks tõusnud heasse hoogu sattunud Tallinna Viiking Spordist möödumine tundub praeguse jõudude vahekorra puhul vähetõenäoline. Viikingid on liidrina kogunud 14 mänguga 35 punkti. Narval on 30 punkti, kuid üks mäng rohkem peetud. Tartul on kõigest 13 mänguga koos 25 punkti. Viiking Sport saab poolfinaalivastaseks praegu 12 punktiga neljandal kohal asuva Tallinna Panter Purikad.

Sel hooajal peamiselt noortele mängijatele tuginev mullune hõbe Kohtla-Järve Viru Sputnik on pidanud leppima 14 kaotusega ja punkte seni kirjas pole. Viimati jäädi Viiking Spordile alla 2:12.

EESTI JÄÄHOKIMEISTRIVÕISTLUSED

1. Tallinna Viiking Sport 35 (14)

2. Narva PSK 30 (15)

3. Tartu Kalev/Välk 25 (13)

4. Tallinna Panter Purikad 12 (12)

5. Kohtla-Järve Viru Sputnik 0 (14)

Suuremad väravakütid: Sergei Ivanov (Viiking Sport) 45 (12+33), Maksim Ivanov (Viiking Sport) 38 (20+18), Aleksandr Titov (PSK) 34 (11+23)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles