Mereväe tuukrid harjutavad Peipsil jääsukeldumist

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aastal harjutasid mereväe tuukrid Saadjärvel.
2011. aastal harjutasid mereväe tuukrid Saadjärvel. Foto: Põhjarannik

Mereväe miinituukrid harjutavad koos politsei- ja piirivalveameti piirivalvuritega sel nädalal Peipsi järvel ja järve lähistel asuvates jõekogudes jääsukeldumist.

Jääsukeldumislaagri eesmärgiks on testida tuukrivarustust ja sukeldumisprotseduure ekstreemsetes tingimustes. Jääaluse sukeldumise oskus on vajalik, et otsida veelauseid lõhkekehi või muid objekte ning vajadusel jää või lõhkekehade lõhkamiseks. Miinituukrid on treenitud läbi viima miiniotsimisoperatsioone, tuvastama lõhkekehi ning vajadusel neid kahjutuks tegema.

"Meie jaoks on oluline harjutada koostööd politsei- ja piirivalveametiga, sest kummalgi ametkonnal on erinevaid võimekusi, mida erinevates operatsioonides on kasulik ühendada," ütles mereväe tuukrigrupi ülem leitnant Sven Pipar. "Näiteks on meil rasketesse kohtadesse talvel ligipääsemiseks võimalik kasutada piirivalvurite hõljukeid ja mootorsaane. Samas saame oma tehnikaga abiks olla kadunud objektide otsimisel," lisas leitnant Pipar.

Mereväe ülesandeks on Eesti territoriaalvete kaitse ning peamine tegevus miinitõrje. Alates mereväe taasloomisest 1994. aastal on Eesti vetes kahjutuks tehtud üle 700 maailmasõdade aegse lõhkekeha. Tänavune jääsukeldumislaager Peipsi järvel on järjekorras kolmas. Varem on mereväe tuukrid viibinud jäälaagris Rõuge Suurjärvel ning Saadjärvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles