Jool sai tööle kaevandusparki-muuseumisse

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illart Jool.
Illart Jool. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Nõmme eelmine vallavanem Illart Jool on alates aprilli keskpaigast ametis sihtasutuse Kohtla kaevanduspargi-muuseumi juhatuse liikmena.

Varem tegutses sihtasutuse juhatus ühiskondlikel alustel ja palka maksti tegevjuhile, kelleks oli Sigrid Karon. 

14. aprillil toimunud nõukogu istungil valiti sihtasutuse uuteks juhatuse liikmeteks Sigrid Karon, Illart Jool ja Birgit Videvik ning neile määrati ka palgad. Sihtasutuse üldjuhtimisega tegeleva Karoni kuupalgaks on 1500 eurot, projektide ja ehituse eest vastutaval Joolil 1300 eurot ja turundustööle keskenduval Videvikul 1000 eurot.

Sihtasutuse nõukogusse kuuluva Mäetaguse vallavanema Aivar Surva sõnul oli tema silmis tegu kummalise ja arusaamatu otsusega. "Sihtasutusel on olnud niigi majanduslikud raskused, aga nüüd võeti veel juurde rahalisi kohustusi. Pole sugugi kindel, et müügitulu õnnestub sama palju suurendada, kui palju kasvavad palgakulud nõuavad," ütles Surva, kelle hinnangul jätab see otsus ka halva mulje, justkui olnuks ametist tagandatud vallavanemale Joolile tarvis kiiresti uus töökoht teha.

Sihtasutuse nõukogu esimees Ain Luuk selgitas, et inimesi tuli juurde võtta, et kaevandusmuuseumi arendusprojekti jätkata. "Mina ei pea õigeks poolel teel hobuste vahetamist. Illart Jool juhtis seda projekti ka vallavanemana ja nüüd ta peab selle lõpuni viima. Võtsime juurde ka turundusspetsialisti ja usume, et tänu tema tööle teenitakse rohkem tulu," sõnas Luuk. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles