Kohtla-Nõmme vallavolikogu jäi esimeheta

Külli Kriis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Roodeni sõnul ei tulnud aprilli lõpus esitatud umbusaldusavaldus talle üllatusena.
Mait Roodeni sõnul ei tulnud aprilli lõpus esitatud umbusaldusavaldus talle üllatusena. Foto: Matti Kämärä

Volikogu istungil võeti esimees maha, uus valitakse alles järgmisel istungil.

Kohtla-Nõmme vallavolikogu umbusaldas teisipäeval viie poolt- ja kahe vastuhäälega volikogu esimeest Mait Roodenit. Roodenile heideti ette koostöö puudumist vallavalitsusega ning negatiivse kampaania käivitamist valla suhtes.

"Koostööd on kogu aeg tehtud, kõik projektid ja rahastamistaotlused on läbi arutatud ja ükski asi pole seisma jäänud," pole Mait Rooden selle süüdistusega päri. Ka leiab ta, et valla mainet kahjustavad rohkem hoopis teised asjad, millest ta ei soovinud lähemalt rääkida.

"Seda oli arvata, et mind ametisse ei jäeta," aimas ta umbusaldamist enda sõnul ette juba siis, kui volikogu kaks kuud tagasi vallavanemat umbusaldas, mille järel opositsioon ja koalitsioon volikogus kohad vahetasid.

Rooden tunnistas, ei lähiplaanis vallavanema umbusaldamine tollase koalitsiooni eesmärke ei täitnud, pikemas plaanis  aga võib see siiski vallale kasulikuks osutuda.

Kuna volikogu oli jõujoonte muutumisest saati töötanud ilma volikogu aseesimeheta, valiti nüüd sellesse ametisse Koit Rooden. Volikogu esimehe valimine lükati järgmise istungi päevakorda.

"Me ei tahtnud teda sellel istungil valida," ütles koalitsiooni liider Illart Jool, soovimata seda põhjendada. "Kandidaat on meil olemas, pakume ta välja järgmisel istungil. See toimub juba üsna varsti, sest volikogu peab mai lõpus või hiljemalt juuni alguses tulema kokku aastaaruannet kinnitama.  Loodan, et umbusaldamistega on nüüd kõik ning tekib mingi stabiilsus ja saab rahulikult tööd teha. See jant on juba päris pikalt kestnud."

Volikogu esimehe kohale esitatakse tõenäoliselt Illart Jooli kandidatuur.

Märtsi lõpus umbusaldas Kohtla-Nõmme vallavolikogu vallavanem Illart Jooli ning valis uueks vallavanemaks Riho Kanguri. Ametisse teda ei kinnitatudki, sest juba järgmisel istungil tühistas Jooli volikogusse naasmise tulemusena muutunud jõujoontega volikogu Kanguri valimise otsuse ning vallavanemaks hääletati Jaak Rooden. Samal istungil esitas koalitsioon avalduse volikogu esimehe umbusaldamiseks, mis üleeile ka teoks sai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles