Ojulandi täispangale minek

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2011. aasta riigikogu valimiste eel suunasid Reformierakonna strateegid Kristiina Ojulandi kandideerima Ida-Virumaale, kus valitsuserakonnal oli hääletõmbevõimega inimeste põud.

Ojuland täitis missiooni perfektselt. Kuigi oli teada, et ta ei kavatse loobuda oma kohast Euroopa parlamendis, suutis ta ikkagi kokku saada üle paari tuhande hääle. See oli peaaegu pool sellest, mida kõigil Reformierakonna kandidaatidel siin maakonnas noppida õnnestus.

Ojuland tuiskas ühelt kohtumiselt teisele, laulis ja keerutas plaate Narva ööklubides. Sel moel üks koht parlamendis erakonnale suhteliselt lootusetust seisust välja võlutigi. Tänase Reformierakonna e-hääletuse skandaali taustal väärib mainimist, et peaaegu veerandi Ojulandi häältesaagist moodustasid e-hääled.

Põhjarannikule antud intervjuus lubas ta tookord, et  järgmiste kohalike valimisteni teeb ta kõik selleks, et Reformierakond Ida-Virumaal tugevneks, eriti Kohtla-Järvel. Vahepealsetel aastatel pole Reformierakonnal õnnestunud Ida-Virus oma lippu kõrgemasse masti tõmmata ja pole olnud ka märke, et seda väga oleks üritatud.

Küll on aga Reformierakonna üks staažikamaid liikmeid võtnud ette paleepöördekatse oma koduparteis. Tänu Ojulandi värvikale isiksusele on sel panga peale minekul küllaga ainest saada Eesti viimaste aastate üheks põnevamaks parteipoliitiliseks tõsielusarjaks.

Kas suudab see Ida-Virumaal tuhamägede jalamil sirgunud naine mõrastada erakonda, mida pole siiani kõigutanud ükski vägi või ootab mässajat ennast poliitiline tuleriit?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles