Meistriliiga juhatus pooldas HITO jätkamist

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistriliiga juhatuse otsus peaks andma võimaluse olla HITO-l kõrges mängus ka järgmisel hooajal ning Ida-Viru korvpallisõbrad näevad Jõhvis Eesti klubikorvpalli paremikku.
Meistriliiga juhatuse otsus peaks andma võimaluse olla HITO-l kõrges mängus ka järgmisel hooajal ning Ida-Viru korvpallisõbrad näevad Jõhvis Eesti klubikorvpalli paremikku. Foto: Matti Kämärä

Eelmisel nädalal koos olnud korvpalli meistriliiga juhatus toetas Ida-Virumaa meeskonna HITO jätkamist  klubikorvpalli eliitseltskonnas ka järgmisel hooajal.

Lõpliku otsuse, kas HITO saab ka tuleval hooajal meistriliigas mängida või mitte, teeb korvpalliliidu juhatus 17. juunil, ent vähetõenäoline on, et seal teistsugune otsuse sünniks.

Oma esimesel meistriliiga hooajal  jäi  HITO põhiturniiril kolme võiduga viimasele, üheksandale kohale. Kahe üleminekumängu kokkuvõttes jäi HITO alla ka esiliiga võitjale Kohilale, kes aga loobus kohast meistriliigas.

HITO presidendi Raul Rõõmuse sõnul ei tulnud meistriliiga juhatuselt nõusolek sugugi kergelt. "Mitmel korral rõhutati meistriliiga juhendi punkti, mis ütleb, et liigas osaleb 8 meeskonda. Üheksanda kaasamine oleks võimalik vaid erandkorras. Tuletasin meelde, et kui HITOt meistriliigasse kutsuti, siis ütlesin kohe, et meil on viie aasta pikkune projekt ning oma noorte mängijatega ei ole esimesel aastal palju võite oodata, kuid just sellisel moel toimubki areng," ütles Rõõmus.

Tema sõnul toetasid HITO jätkamist meistriliigas enamiku seal mängivate klubide esindajad. "Meie ja Rapla olemegi tegelikult vaid need kaks klubi, kel on olemas täielikult oma püramiid ning kes ei pea mängima kokkulaenatud meestega," sõnas Rõõmus, kelle sõnul  on uuel hooajal mängijad juba vanemad ja kogenumad ning lisaks on kavas konkurentsivõime tugevdamiseks palgata appi ka üks keskmängija mujalt.  (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles