Meistriliigas on pooled klubid Ida-Virumaalt

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva PSK noor meeskond jõudis mullu pronksile. Tänavuse hooaja avamängus kaotati mulluse meistrile Tallinna Viiking Spordile 2:7.
Narva PSK noor meeskond jõudis mullu pronksile. Tänavuse hooaja avamängus kaotati mulluse meistrile Tallinna Viiking Spordile 2:7. Foto: Sergei Stepanov

Tänavuse hooaja Eesti jäähokimeistrivõistlused peaksid tulema viimaste aastate ühed huvitavamad, sest konkurentsis on koguni kuus klubi ja neist pooled on Ida-Virumaalt.

Meistriliigaga liitub mõned aastad tagasi Kohtla-Järvel loodud  HC Everest, mis varem on osalenud vaid noorteturniiridel.

Noorte jaoks järgmine samm

Klubi juht Vjatšeslav Iljin ütles, et nende meistriliiga meeskond koosneb 16-19aastastest oma klubi kasvandikest. "Tundsime, et neile tuleb anda võimalus teha järgmine samm ning proovida oma jõudu ja võimeid meeste mängus. Seal tuleb hästi välja, kes tahab ka edaspidi hokile pühenduda ja kellele see ei sobi," sõnas ta.

Iljini sõnul ei ole meeskonnale  hooajaks tulemuste mõttes suuri eesmärke seatud. "Tähtis on, et poisid saaksid kogemusi. Kõige parem on areneda tugevate vastastega mängides," märkis klubijuht.

Tugeva vastasega tuleb Everesti noormeestel kokku minna juba hooaja avamängus sel pühapäeval, kui Kohtla-Järve jäähallis mängitakse paljukordse Eesti meistri Tartu Kalev/Välguga, kes eelmisel hooajal jäi finaalseerias alla Tallinna Viiking Spordile. "Esimese mängu puhul on kõige tähtsam meie mängijate psühholoogiline pool. Tähtis on, et nad nimekat vastast vaimselt ei pelgaks," ütles Iljin.

Jäähoki pole odav ala. Iljini sõnul on  meeskonnal tänu toetajatele kõik hädavajalik siiski olemas ja hooajaks valmistumine on kulgenud hästi. "Peame ise hakkama saama, kuna Kohtla-Järve linnavalitsus ei pidanud võimalikuks meeskonda toetada," ütles Iljin, pidades silmas, et linnavõimud lükkasid tagasi taotluse eraldada meistriliiga meeskonnale 5000 eurot.

Meistriliigas mängimist jätkab ka teine Kohtla-Järve meeskond Viru Sputnik. Kui kaks aastat tagasi võideti hõbemedal, siis mullu lahkusid mitmed mängijad meeskonnast ja põhiliselt noortega mänginud klubi kaotas põhiturniiril kõik mängud.

Selleks hooajaks on meeskonnaga liitumas mitmeid võõrmängijaid Venemaalt. Esimese pildi sellest, kui konkurentsivõimelise meeskonna on Viru Sputniku eestvedaja ja peatreener Sergei Konõšev eelseisvaks hooajaks kokku saanud, annab 26. oktoober, mil võõrsil mängitakse Tallinna Viiking Spordiga.

Narva kaotas avamängu 

Eelmisel hooajal pronksile tulnud Narva PSK toetub samuti kohalikele noortele. Aleksandr Tsiprovski juhendamisel mängivad noored olid mullu lähedal isegi finaali jõudmisele, kuid jäid vaatamata südile mängule siiski alla Kalev/Välgule. Kohalike poiste vapper ja ennastsalgav mäng tõi Narvas tribüünidele märksa rohkem pealtvaatjaid, kui näiteks käib vaatamas sealse jalgpalliklubi Transi kodumänge.

Narva PSK pidas enne tänavuse hooaja ametlikku algust juba esimese mängu ära. Tallinnas jäädi kindlalt 2:7 alla Viiking Spordile.  Meistrivõistluste favoriit surus litri avaminutitest peale narvalaste tsooni. PSK noor väravavaht Daniil Seppenen tegi küll hiilgavaid tõrjeid, kuid iga kord ei suutnud temagi meeskonda päästa. 75 tõrjutud pealeviset mängus on aga iga väravavahi kohta võimas näitaja.

Kuigi vastase ülekaal oli ilmne, võitlesid narvalased visalt ja veel kolmandal kolmandikul püsis kaotusseis 2:4. Mängu lõpus nende jaks aga rauges ja pealinna meeskond viskas veel kolm väravat.

Ida-Viru esindajaid hokiliidu juhatuses pole

Paralleelselt hooajaks valmistumisega on toimunud tormilised sündmused ka võlgadega maadlevas jäähokiliidus. Septembris astus kogu liidu juhatus eesotsas Jaan Mölderiga tagasi. Mölder teatas tookord, et ei taha enam hokiliitu juhtida, kuna juhatus pole koostöövõimeline.  Sel nädalal valiti uus juhatus, mida asub aga taas juhtima Mölder. Ta sai klubide esindajatelt viis poolthäält, 11 jäid tema suhtes erapooletuks. Mölder selgitas, et võttis ameti uuesti vastu, kuna peale tema ei leidunud rohkem kedagi, kes olnuks sellest tööst huvitatud.

Võrreldes vana koosseisuga ei kuulu uude juhatusse enam Ida-Virumaa esindajaid. Varem olid seal Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov ja Narva ettevõtja Sergei Missenjov. Tuntumatest isikutest valiti liidu uude juhatusse veel poliitik, ärimees ja ansambli Meie Mees laulja Aivar Riisalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles