Võimlemisfestival tõi Kohtla-Järvele 400 sportlast

Irina Kiviselg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lend parketi kohal.
Lend parketi kohal. Foto: Peeter Lilleväli

Läinud nädalavahetusel peeti Ahtme spordihallis 7. korda rahvusvahelist sportaeroobika festivali, kus osales 400 noort võimlejat kuuest riigist.

Võistlustest võtsid osa 6-22aastased lapsed ja noored. Ainuüksi Venemaalt saabus sportaeroobika turniirile 13 võistkonda ja Valgevenest 8. Puudulike dokumentide tõttu ei jõudnud seekord kohale Ukraina sportlased.

Kõrge tase

Niivõrd esindusliku ja tugeva traditsioonilise võistluse korraldamisega on Kohtla-Järve Eesti sportaeroobika keskuseks. Tegu on ainsa Eestis toimuva ametliku rahvusvahelise turniiriga.

Teiste riikide sportaeroobikaklubide juhtide hinnangul võetakse neid Kohtla-Järvel alati soojalt vastu. Sobiva meeleolu lõid kaunilt kujundatud saal, muusika ning  noorte sportlaste naeratused.

Valentina Osmanjuk Leningradi Lomonossovi rajoonist tõi võistlustele taas oma hoolealused Anastassia Serikova ja Vladislav Pavlovi, kes on maailmameistrid 12-14aastaste laste arvestuses. Ka Kohtla-Järve turniiril olid nad kõigist konkurentidest selgelt paremad.

Paremate seas ka idavirulased

Suur kohtunike tiim, kuhu kuulus üks esindaja igast võistkonnast, tegi ära ilmatu töö, sest nii mõneski rühmas tuli selgitada paremad rohkem kui 40 osaleja hulgas.

Võistluste peakorraldaja ja peakohtunik Fööniksi klubi treener Tatjana Semtšenkova ütles, et on nädalavahetusest rampväsinud, kuid rahul nii turniiri kui oma hoolealuste tulemustega: suur hulk autasusid jäi Kohtla-Järvele.

"Väga hästi esinesid nooremad lapsed," nendib ta. "9-10aastaste laste vanuserühmas sai esikoha Maria Rassadkina. Anna Derdessova, Varvara Mihhaljova, Alina Kassatkina  - see kolmik pälvis võistluste peakarika; Varvara Mihhaljova oli parim 11-12aastaste vanuserühmas. Tublid olid Ksenia Klimenkova, Jevgenia Razgonjajeva, Nikolia Filippov… See nimekiri on pikk ning meie klubi treenerid võivad kõigi oma õpilaste üle uhked olla. Mul on hea meel, et tänavu oli rohkem võistlejaid seenioride vanuserühmas ning edu saatis meie lõpetajaid."

Tatjana lisas, et turniiri auhinnasaajate seas  oli eri riikide esindajaid, kuid eriti terav oli konkurents eestimaalaste ja venemaalaste vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles