Katri Raik valiti aasta naiseks

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katri Raik oli vahetult enne aasta naise tiitli vastuvõtmist ametis kolme riigi turismikonverentsi korraldamisega TÜ Narva kolledžis.
Katri Raik oli vahetult enne aasta naise tiitli vastuvõtmist ametis kolme riigi turismikonverentsi korraldamisega TÜ Narva kolledžis. Foto: Matti Kämärä

TÜ Narva kolledži direktori Katri Raigi autasude kollektsioon sai eile täiendust, kui Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsioon kuulutas ta aasta naiseks 2013.

Kõik organisatsioonid, ettevõtted ja üksikisikud said esitada aasta naise kandidaadiks ühiskonnaelu aktiivseid mõjutajaid, väljapaistvaid ja oma ametis pädevaid naisi äris, teaduses, kultuuris või mõnel muul elualal.

Väärikas seltskond

2013. aasta naiseks valitud Katri Raik astub väärikate naiste seltskonda, kus on ees ootamas olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi, Tartu ülikooli mikrobioloogia professor Marika Mikelsaar, tuntud tantsupedagoog Maie Orav, iluuisutamistreener Anna Levandi jt.

"Ilmselt tunnustatakse mind tagantjärele kolledžihoone valmimise eest, aga maja on ikkagi arhitektide, ehitajate ja sisekujundajate teene. Mina rõõmustan selle üle, et meil on õnnestunud ühistöös maja aasta jooksul käima saada kontsertide, teatrietenduste ja džässiklubiga," ütles Raik.

Kolledžijuht tegutseb enda sõnul põhimõttel, et tuleb teha neid asju, mis sul kõige paremini välja kukuvad ja mida keegi teine ei tee. "Tuleb julgeda võtta ette tühje kohti, nagu Narva omal ajal oli, kui ma siia aastaid tagasi tulin. Arvatavasti on mul avalikkuse silmis nii hästi läinud sellepärast, et polnud ühtegi eesti naist Narvas, keda saanuks panna telepurki ja raadiosse."

Tunnustus on suur kohustus

Eelmisel aastal pälvis Katri Raik Aadu Luukase missioonipreemia ja valiti IRLi aasta tegijaks. Varem on talle antud Narva aasta naise tiitel. "Olen saanud tudengitelt ka šokolaadi-Oscari  parima osatäitmise eest filmis "Narva kolledž"," naeris Raik, lisades, et autasusid on raske tähtsuselt reastada, aga selge on see, et iga tunnustus sunnib rohkem pingutama ja on suur kohustus.

Aasta naine kuulutati eile õhtul välja Eesti ajaloomuuseumi Suurgildi hoones, kus Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsioon tähistas oma 21. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles