Riik ehitab Kiviõlisse haldushoone

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samal ajal, kui Riigi Kinnisvara AS teeb ettevalmistusi Kiviõlisse uue haldushoone ehitamiseks, ollakse hädas politsei eelmise, kesklinnas tühjalt seisva hoonega, mida pole paari aasta jooksul suudetud maha müüa.
Samal ajal, kui Riigi Kinnisvara AS teeb ettevalmistusi Kiviõlisse uue haldushoone ehitamiseks, ollakse hädas politsei eelmise, kesklinnas tühjalt seisva hoonega, mida pole paari aasta jooksul suudetud maha müüa. Foto: Riigi Kinnisvara AS

Siseministeerium plaanib ehitada lähiaastatel Kiviõlisse uue haldushoone, kus leiaksid koha nii päästekomando, konstaablijaoskond, kriminaalhooldus kui ka ohvriabi. 

Uus haldushoone hõlbustab asjaajamist, tõstab teenuse kvaliteeti ja on majanduslikult mõistlik. Samasugust praktikat on juba kasutatud Jõhvis ja Narvas ning analoogilised majad, kus siseturvalisuse eest vastutavad ametid on ühe katuse all, on planeeritud ka Sillamäele ja Kohtla-Järvele.

Parandab töötingimusi

"Uus haldushoone parandab nii päästjate kui politseiametnike töötingimusi, suurendab väljasõiduvalmidust ning võimaldab efektiivsemalt hoida ja hooldada tehnikat," põhjendas siseministeeriumi pressinõunik Lennart Komp, miks hoone ehitamine Kiviõlisse päevakorda on kerkinud.

Kiviõli on oluline tööstuslinn ja sealt läheb läbi Tallinna-Narva raudtee. Komando teeninduspiirkonnas on ka Püssi linn, kus asub samuti mitmeid tööstusettevõtteid. Seetõttu on tähtis, et selles piirkonnas oleks nii päästjate kui politseinike võimekus maksimaalselt kõrgel tasemel.

Millal täpselt uue haldushoone ehitamine võiks alata, on vara öelda. Ent siseministeerium peab Kiviõli haldushoone valmimist lähiaastail oluliseks ja tegeleb praegu selle rajamise ettevalmistusega.

"Uute hoonete ehitamine on pikaajaline protsess, hõlmates analüüsi, läbirääkimisi eri osapooltega, projekteerimist, raha hankimist ja ehitust. Praegu tegeleme sobivaima asukoha otsimisega, valmistame koos Riigi Kinnisvara ASiga ette detailplaneeringu koostamist. Seetõttu on veel vara rääkida, milline hakkab hoone välja nägema, kui suur see tuleb ja millal valmib," selgitas Komp.

Vana hoone seisab kasutult

Samal ajal, kui Riigi Kinnisvara AS hakkab Kiviõlisse uut haldushoonet ehitama, ollakse hädas kesklinnas asuva vana politseihoonega, mida müüakse edutult juba üle kahe aasta. Enampakkumine 4393ruutmeetrise pindalaga hoone müümiseks toimus 2011. aasta aprillis ning pärast avaliku kirjaliku enampakkumise läbikukkumist on objekt olnud vabamüügis.

Kiviõli endine politseihoone anti Riigi Kinnisvara ASile üle pärast seda, kui Kiviõli politseiosakond sealt Vabaduse tänaval asuvatesse väiksematesse ruumidesse kolis. Praeguseks on maja tühjana seisnud juba mitu aastat.

"Ostuhuvilised käivad aeg-ajalt objektiga tutvumas. Viimane kord käidi maja vaatamas möödunud nädalal," kinnitas Riigi Kinnisvara ASi kommunikatsioonijuht Madis Idnurm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles