Ausa mängu nimel

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aastaid on räägitud, et ka Eesti jalgpallis toimuvad kokkuleppemängud ja kihlveopettused, ent nüüd astub konkreetne seltskond sellega seotud väidetavaid niiditõmbajaid ja endisi jalgpallureid kohtu ette.

Eestis on tegemist pretsedendiga, sest taolisi juhtumeid ei ole siin kohtukulli ees siiani menetletud. Võimalik, et just teadmine, et kihlveopettusi on keeruline uurida ja tõendada ning sellest tulenevalt on vahele jääda vähetõenäoline, ongi olnud pinnas, mis on mõjutanud mõningaid jalgpallureid ebaausale rajale astuma.

Kuigi selle põhjal, et Eesti liigade mänge käib enamasti vaatamas vaid paarsada inimest, võiks arvata, et tegu on marginaalse nähtusega, kus mingit tõsiseltvõetavat raha ei liigu, näitavad kihlveokontorites toimuvad tehingud siiski midagi muud. Ainuüksi käesolevas protsessis kogutud andmete põhjal on ilmenenud, et kriminaalne tulu küünib üle 100 000 euro. See puudutab neid kokkuleppemänge, mille kohta on õnnestunud koguda selliseid tõendeid, millega tasub kohtusse minna. Selle kuriteoliigi tegelik ulatus võib olla märksa suurem.

Selles, et esimene juhtum kohtu ette jõuab, on politsei ja prokuratuuri kõrval kindlasti väga kaalukas osa olnud Eesti Jalgpalli Liidu järjekindlal nulltolerantsil selle kuriteoliigi suhtes. Taoline hoiak tuleb kasuks jalgpalli mainele ning peaks tulevikus hoidma halbade kavatsuste ja plaanidega tegelasi selle mängu juurest eemal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles