Lüganuse sai kaks abivallavanemat

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädal aega tagasi Lüganuse vallavanema kandidaadina volikogu ees seisnud Annika Kapp nimetati nädal hiljem abivallavanemaks, kelle koordineerida jäävad sotsiaal-, haridus- ja kultuuriküsimused.
Nädal aega tagasi Lüganuse vallavanema kandidaadina volikogu ees seisnud Annika Kapp nimetati nädal hiljem abivallavanemaks, kelle koordineerida jäävad sotsiaal-, haridus- ja kultuuriküsimused. Foto: Peeter Lilleväli

Lüganuse volikogu kinnitas neljapäeval viieliikmelise vallavalitsuse, kelle hulka kuuluvad ka kaks abivallavanemat: seni Lüganuse valda juhtinud Arno Rossman ning vallavanemaks kandideerinud Annika Kapp. 

Lüganuse volikogu nimetas kümne poolthäälega ametisse viieliikmelise vallavalitsuse, kuhu lisaks vallavanemale Allar Aronile kuuluvad arengu-, planeeringu- ja majandusküsimuste eest vastutav abivallavanem Arno Rossman ning sotsiaal-, kultuuri- ja haridusküsimusi kureeriv abivallavanem Annika Kapp. Vastavalt põhimäärusele peavad kaks vallavalitsuse liiget olema väljastpoolt valla töötajaskonda ning nendeks said Aivar Karon ja Virje Härm.

Panustas kogemustesse

Lüganuse vallavanema Allar Aroni sõnul said valiku tegemisel määravaks kandidaatide juhtimiskogemused ja teadmised. "Kandidaate kohtadele oli rohkem kui üks. Leidsin, et vähemalt üks vallavalitsuse liige peaks olema läbi teinud liitumisläbirääkimiste protsessi, mis tähendab, et ta on asjaga kursis ning töö jätkub tänu sellele sujuvalt," põhjendas Aron oma valikuid.

Teiseks abivallavanemaks nimetatud Annika Kapp kandideeris ka Lüganuse vallavanema kohale. Kapp on viimastel aastatel töötanud Noarootsi vallavanemana. Enne seda oli ta Rakveres lastekaitseametnik.

Ehkki Aron on rõhutanud, et tema meeskonna jaoks peab olema vald üks tervik, tasakaalustavad vallavalitsuse kaks teist liiget ka piirkondlikku kaasatust: eraettevõtja Aivar Karon on Püssi ning sotsiaalküsimustega tegelev Virje Härm Maidla valla taustaga.

Arno Rossman on ainus kolme omavalitsuse senistest juhtidest, kes ka uude vallavalitsusse kuulub. Nii tema kui Püssi linnapea Eno Mägari ja Maidla vallavanema Hardi Murula volitused lõppesid eile uue vallavalitsuse ametisse nimetamisega.

Abivallavanemate töötasuks määrati 1320 eurot, mis on 80 protsenti vallavanema töötasust.

Järgmiseks sammuks struktuur

Järgmisel nädalal läheb kinnitamisele vallavalitsuse uus struktuur. Viimase puhul on kaalukas sõna abivallavanematel, kes peavad koordineerima oma valdkonna tegevusi. "Lisaks sellele on oluline ametisse määrata vallasekretär ning pearaamatupidaja, et nemad saaksid alustada oma meeskonna koostamist," ütles Aron.

Kas ja kui palju ametikohti uues struktuuris võrreldes praeguse kolme omavalitsusega kaob, on Aroni sõnul praegu veel vara öelda. Teatud visioon struktuurist on vallavanemal olemas, kuid enne lõpliku otsuse tegemist on vaja see koos uue vallavalitsusega läbi arutada. "Kindlasti osa ametikohti kaob. Ühinemisleping näeb ette, et võimalusel peaks ametikohtade täitmisel eelistama sisemist konkurssi," selgitas vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles