Oravapartei nutikas käik

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakond tegi nutika valiku, suunates oma verivärske erakonnakaaslase Deniss Boroditši Ida-Virumaale parteilist ülesehitustööd tegema.

Boroditš on küll kollanokk oravaparteis, ent 34 eluaastale vaatamata juba korralikult karastunud poliitik. Teda võib põhjendatult arvata  Edgar Savisaare poliitikaülikooli kiitusega lõpetajate hulka. See kogemus, mis on temas talletunud nii riigikogus, pealinna abilinnapea ametis kui mitmetes edukates valimiskampaaniates, on kapital, mida ühelgi Ida-Viru reformierakondlasel kõrvale pole panna.

Boroditši sugusest poliitikust on suur kasu just Ida-Viru suuremates linnades, kus võim on kindlalt tema ekspartei käes. Ta peaks väga hästi teadma, mida tuleb teha, et edu saavutada ja meeldida. Valijad peaksid vaadetelt ja hoiakutelt olema küllaltki sarnased nendele, kes Boroditšile eelnevatel valimistel Tallinnas tuhandeid hääli andsid.

Ent samas võib just minevik Boroditši ürituse Ida-Virumaal nurjata. Keskerakonna märk ja selle liider Edgar Savisaar on suure osa siinsete valijate jaoks poliitilised ikoonid, aga Boroditš  liigitub nende silmis äraandjate hulka. Küllap ei jäta Keskerakond oma positsiooni säilitamise nimel seda ka igal sobival võimalusel rõhutamata.

Teiseks on tähtis küsimus, kuivõrd suudab Boroditš panna valijaid uskuma, et ta pole järjekordne idavirulaste hääli noolima tulev gastrolöör, kelle põhiliseks eesmärgiks on ilusa jutuga Ida-Viru probleemide lahendamise plaanidest kindlustada endale neljaks aastaks koht parlamendis.

Et see nii ei ole, on tal võimalik näidata konkreetsete tegudega valimisteni jääva aasta jooksul. Sel juhul on tal võimalik saada oma selja taha inimesed, keda huvitab rohkem Ida-Viru tulevik, kui see, kelle leeris keegi kunagi oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles