Kohtla-Järve on muutumas kaunite kaupluste linnaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajad inimesed uudistasid uusi kauplusi, mis lubavad ka pärast avamist korraldada regulaarseid sooduskampaaniaid.
Sajad inimesed uudistasid uusi kauplusi, mis lubavad ka pärast avamist korraldada regulaarseid sooduskampaaniaid. Foto: Matti Kämärä

Reedel oli Vironia kaubanduskeskuses laienduse avamise puhul väga palju ostjaid, kellele terve päeva jooksul pakuti uutes kauplustes meelelahutust ja soodsaid hindu.

Eile nagu kolme aasta eestki, mil Kohtla-Järvel Vironia kaubanduskeskus avati, tulid sajad inimesed selle uute pindade avamisele. Kell 12 lõikas Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov läbi lindi ja 6500 ruutmeetrit uut kaubanduspinda täitus hetkega uudishimulike ostjatega.

Võita võis koguni tolmuimeja

Mõni tuli lihtsalt vaatama, mida uut on lisandunud, suurem osa aga lootis teha avamispäeva soodsate hindadega mõne ostu. Nende lootused täitusid. Publikut lõbustas sõumees Ilja Golomb, esinesid tantsijad ja toimusid lõbusad mängud.

Inimesed lõid meelsasti kaasa viktoriinis, kus õige vastuse eest esitatud küsimusele, näiteks selle kohta, kui suur on Vironia üldpind (12 000 ruutmeetrit) ja kui palju on parkimiskohti (300), jagati kingituseks mõne kaupluse ostukuponge või pääsmeid solaariumisse, mis samuti Vironias uksed avab.

Elektroonikapood Expert pakkus igale vähemalt 10eurose ostu teinud külastajale võimalust keerutada loosiratast ja võita kingitusi, mille seas oli näiteks tolmuimeja Sencor. Sellise võidu viis koju mitu ostjat.

Ida-Virumaa esimene

Apollo raamatupoes olid hinnad all kuni 80%, kuid mitte see ei teinud kauplust üheks populaarsemaks ostjate seas.

"See on esimene Apollo kauplus Ida-Virumaal, kusjuures Kohtla-Järvel polnud pikka aega üldse raamatupoodi," ütles Apollo esindaja Eha Palk. "Arvestades venekeelse elanikkonna arvukust siin kandis, on meie valikus 60% kirjandusest venekeelne - nii täiskasvanutele kui lastele. Ja kui te ei leia meilt soovitud raamatut, saab selle tellida."

Peale raamatute on kaupluses müügil muusikakaupu, filme, mänge, kontoritarbeid ning kõikvõimalikke kunsti- ja käsitöökaupu. Kuu lõpuni kehtivad soodushinnad ja kauplus lubab, et korraldab kampaaniaid edaspidigi.

Kohtla-Järvel pole kunagi olnud, kuid nüüd on olemas sellised poed nagu Juku, Klick, Koduekstra, Knopka, Pesupesa, GoldTime, Mikki ja Minni. Kohtlajärvelased kinnitasid ühel häälel, et lõpuks on linnas üha enam huvitavaid kauplusi, kus on, mida osta, sest muidu pidi käima sisseoste tegemas Narvas, Rakveres või Tartus.

Suurt huvi äratas ostjates Humana pood, kus kogu kaup - riided, jalanõud, mänguasjad, kotid, tekid, kardinad - ühesõnaga kõik peale elektroonika ja mööbli - maksab kõige rohkem 4 eurot. Müüjad ütlevad, et selliseid poode on Ameerikas, Skandinaavias ja Baltimaades ning igas poes on konteinerid, kuhu inimesed panevad asju, mida nad enam ei vaja, kuid mis on veel heas seisukorras, mõnikord suisa uued. Kõik need asjad kogutakse kokku ja saadetakse sorteerimiskeskusesse, sealt keemilisse puhastusse või pesulasse ning seejärel Humana kauplustesse laiali.

Uued poed parandavad linna mainet

"Uute kaupluste teke lisab linna mainele positiivseid jooni," ütles linnapea Jevgeni Solovjov. "Praegu on meil poode, mida näiteks ei ole veel Jõhvis. Lisaks tähendavad uued kauplused peaaegu 70 uut töökohta, seega ka täiendavat tulumaksulaekumist meie eelarvesse. Nii et see sündmus on linna jaoks igas mõttes positiivne."

Lisaks uutele müügipindadele ehitas Vironia Keskus ka bussijaama, mis avatakse 1. septembril. "Uus bussijaam pakub uusi teenuseid ja lisamugavusi reisijatele," märkis linnapea. "Bussijaama asukoht Järve linnaosas on elanikele mugav, sest asub linna elamurajoonidele lähemal."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles