Endisesse kolledžihoonesse kolivad päästjad ja politseinikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoone, milles varem asus Virumaa kolledž, on tühjalt seisnud juba üheksa aastat.
Hoone, milles varem asus Virumaa kolledž, on tühjalt seisnud juba üheksa aastat. Foto: Peeter Lilleväli

Juba üheksa aastat Kohtla-Järve peatänaval tühjalt seisnud kolmekorruselise hoone edasine saatus on selgunud. Varem asus selles hoones Virumaa kolledž ning nüüd on välja kuulutatud detailplaneeringu koostamine.

2005. aastal kolis Tallinna  tehnikaülikooli Virumaa kolledž aadressile Järveküla tee 75  sinna, kus varem paiknes polütehnikum. Järveküla tee 35 asuv hoone, mille haridus- ja teadusministeerium Tallinna tehnikaülikooli valdusse andis, jäi tühjaks.

Ülikool kavatses algul koostöös Eesti Energiaga luua Kohtla-Järvele kütuste tehnoloogia arendamise keskuse ning plaanis selleks kasutada Järveküla tee 35 tühjalt seisnud hoonet, kuid seda ei tehtud.

Riigi Kinnisvara AS on nüüd algatanud Järveküla tee 35 ja 35а asuva territooriumi detailplaneeringu koostamise. Sellel territooriumil asubki endine kolledžihoone.

"Planeeringu käigus muudetakse maa sihtotstarvet ning kui praegu on see õppeasutusele kuuluv maa, siis tulevikus hakatakse seda kasutama sisejulgeoleku eesmärgil," rääkis Kohtla-Järve arenguteenistust juhtiv abilinnapea Vitali Borodin. "Detailplaneeringu eesmärk on ehitada hoone, kus hakkaksid asuma politsei ja päästeameti teenistused."

Borodin sõnas, et Kohtla-Järve ainult võidab sellest, et Järve linnaosas tühjalt seisvasse hoonesse tulevad operatiivteenistused, mis hakkavad asuma tööstuspiirkonna lähedal. "Seal on kõrgendatud õnnetusoht, päästebrigaade aga praegu linna selles osas pole," märkis ta.

Ida päästekeskuse juht Ailar Holzmann kinnitas Põhjarannikule, et see on tõepoolest hea, kui üks päästemeeskond hakkab paiknema Järve linnaosas, põlevkivi- ja keemiatööstusettevõtete lähedal.

"Varem oli ka selles linnaosas jaoskond, see asus aadressil Järveküla tee 46, kuid praegu on seal uut hoonet ehitada keeruline," ütles ta. "Peale selle, nagu ma tean, tahaks Järveküla tee 35 asuvas hoones konstaablijaoskonna avada ka politseiprefektuur."

Vitali Borodini sõnul määratakse praegu kindlaks ehitusala, kuna see, kas vana hoone lammutatakse või renoveeritakse, selgub tehnilise projekti koostamise käigus. Võimalik, et selleni jõuab asi aasta pärast. "Tavaliselt sellised projektid realiseeritakse  detailplaneeringu koostamisest kuni ehituse lõppemiseni  kahe, maksimaalselt kolme aasta jooksul," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles