Kiusatused

Kaia Kaldvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Matti Kämärä
Foto: Matti Kämärä

Jõhvis viimasel poolaastal toimuv tekitab siinsetes elanikes segadust ja negatiivseid emotsioone. Ei möödu päevagi, kui kohalikud ajalehed ei kirjuta sellest, mis toimub.

Põhjaranniku 19.09.2014 artiklist "Jõhvis jäi kaksikvõim sündimata" oli veider lugeda Tauno Võhmari väljaöeldud mõtet: pärast seda kui teine pool oli augustis kujunenud nappi häälteenamust ära kasutades jõupositsioonilt Surva vallavanemaks valinud, tekkis KIUSATUS nüüd samamoodi vastata.

Ehk saab Tauno Võhmari varem tehtud arusaamatuid käike põhjendada samuti kuidagi temas tekkinud kiusatustega? Kiusatus lahkuda vallavanema kohalt, kiusatus saada volikogu esimeheks, kiusatus saada volikogus suurt töötasu, kiusatus keerata kogu vallavolikogu töö pea peale, kiusatus segada vallavalitsuse normaalset toimimist, kiusatus saada uuesti vallavanemaks, kiusatus saada koolidirektoriks, kiusatus saada riigikogusse jne. Kiusatusi võib pika elu jooksul olla ju igasuguseid.

Selleks, et tekkinud kiusatusi saaks realiseerida, läks vaja näiteks seda, et vallavalitsuse liige lahkus päevapealt ametist ja naasis volikogusse. Võib-olla olid ka temal sellist otsust tehes oma kiusatused? Kiusatus saada suuremat võimu, kiusatus saada tähtsamat tiitlit, kiusatus väljendada oma lojaalsust jne.

Meil kõikidel on oma kiusatused, aga nende realiseerimisel ei tohi ära unustada põhilist − volikogu ja vallavalitsuse esmane ülesanne on töötada siinsete elanike huvides, mitte oma kiusatuste rahuldamise eesmärgil.

Hea meel on tõdeda, et vaatamata ebanormaalsele olukorrale volikogus ja vallavalitsuses, tehakse ikkagi oma tööd nii hästi, kui seda teha on võimalik. Koostöö ja läbirääkimiste tulemusena püütakse lahendada juba tekkinud probleeme.

Viimaste päevade positiivseim uudis on see, et Ida-Viru maavalitsus pani sõitma maakonnabussiliini nr 107 Jõhvi − Iidla − Puru haigla − Tammiku − Jõhvi. Selle liini käiku panekuga võitsid nii Jõhvi valla kui ka Kohtla-Järve linna elanikud, kuigi üks Kohtla-Järve linnavolikogu liige väitis oma artiklis vastupidist. Ilmunud artiklis tõstatas ta küsimuse, kas Jõhvi elanikud on paremad, et nemad saavad sõita 50 sendi eest? Võin kinnitada, et bussiliin nr 107 on kõikidele inimestele võrdsetel alustel kasutamiseks.

Siinkohal panen poliitikutele ja ametnikele südamele seda, et oma poliitiliste mängude käigus ei tohi manipuleerida elanikkonnaga, nagu seda tehti hiljuti näiteks bussiliikluse korraldamises tekkinud olukorras. Ei ole mõtet demagoogitseda, otsida tuleb lahendusi, mis muudavad olukorra paremaks, mitte aga halvemaks.

Kaia Kaldvee peatas kevadel neljaks kuuks oma volikogu liikme volitused ning naaseb  volikogusse 1. oktoobrist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles